C'est la vie

When bloggers get together

IMG_2210

Igår drog jag lite spontant på ett bloggevent som hölls mitt inne i det pulserade (nåja) hjärtat av Malmö. Ska jag vara helt ärlig så känner jag alltid att sådana här event är lite stela. Jag kan mingla och nätverka, det är verkligen inte problemet, men däremot så klarar jag inte av krystat kallprat. När alla är så försiktiga så att de i princip bara nickar instämmande, skrattar där det passar in i de politiskt korrekta skämten och i kör mumlar ”ja, jo, mmm”. Särskilt när det är ett event där det serveras alkoholfritt (only in Sweden, haha!) och lokalen inte direkt bjuder in till en avslappnad atmosfär. Jag blir så obekväm då, när allt är så tillrättalagt och ”lagom av allt”.

Några av de bloggare som jag träffade på igår kväll var däremot inte alls var stela utan snarare smarta, roliga och med härliga personligheter. Roligt också att hänga med andra som har samma mål som jag har: Att förändra världen med sina insiktsfulla blogginlägg. De flesta av mina vänner är totalt ointresserade av bloggande och det är nog bara några få av dem som faktiskt läser min blogg (vilka?), så någon gång då och då är det trevligt att träffa andra med samma intresse. Att gå in på djupet om det som bara bloggare förstår. Som exempelvis rätt ljussättning när man ska fotografera mat.

 

 

IMG_2196Den här lilla saken som Elin hade på axeln smygfotade jag igår kväll, hehe. Den rymmer inte mer än ett paket TOY men är ju så söööt. Nästan lika söt som Elin. 

IMG_2200Clara fotograferar mig medan Frida i sin tur tar en ”behind the scenes”-bild. Älskar för övrigt att Frida också är helt fri från censurer. Väldigt uppfriskande. 

IMG_2212Efteråt föreslog Clara att hon och jag skulle ta ett glas, då hängde även Caroline och Frida med. Det slutade med moules frites på La Brasserie, en franskinspirerad bistro på Skomakaregatan. Som med allt annat för att svenskar är besatta av allt som är franskt. Trots att ni envisas med att säga chevréééé (man säger chäävr) och äter er franskinspirerade middag klockan fem på eftermiddagen…. 😉 Älskar er ändå!
Mitt stackars bankkonto protesterade över en restaurangmiddag men det var ändå så himla värt det. Tänk att jag inte ens gillade musslor för två år sedan. Galet!

IMG_2222Söta och duktiga Clara som driver Bossbloggen

IMG_2219Caroline har bloggen Att vara Vass

Det diskuterades en hel del saftiga ämnen och så pratade vi blogg-skvaller. But I’m not the one to kiss and tell. Hehehe.
Jag träffade även på några andra trevliga personer på eventet som var där från olika företag, eller som entreprenörer. Väldigt intressant.

Förresten så har jag tänkt slänga ihop en liten mini-guide om Malmö efter att läsaren Martina frågade om vad man ska se och göra i stan under en weekend. Så jag tänkte dela med mig av mina smultronställen i Sveriges port till kontinenten. Håll utkik i morgon så dyker den upp då!

//I was at a blog event last night here in Malmö, which I spontaneously went to after have emailed one of the hosts an hour before it started. Sometimes I really don’t like these kind of mingle events because it can be so stiff and I get so tired of answering and asking the same kind of questions over and over again. At a certain point I just feel like saying something politically incorrect and laugh because I get so uncomfortable. I prefer when the environment is a bit more laid back. 

I did meet some nice bloggers who were far from stiff or boring. They were quite the opposite actually. A few that I got to chat to were fun, creative, intelligent and inspiring. After the event my friend Clara suggested that we’d go for a drink, and Frida and Caroline tagged along. We ended up at La Brasserie where we ordered in moules frites and charcuteries. It’s nice to meet with people who do the same thing and with whom you can talk to about those things that my other friends can’t relate to.

That was my spontaneous evening. I absolutely love those.

I got a request from a reader to give some of my best tips here in Malmö. What to do, eat and see. So keep a lookout for that tomorrow!

0 kommentarer

  • FREEDOMtravel

    Jag tycker att det är kul med bloggträffar just eftersom man får prata massor om sånt som andra är helt ointresserade av, typ seo, samarbeten, foto osv 😊

  • Noelle

    Ah, jag har varit pa nagra fa i London men har handlar det bara om goodiebags och att fa gratis produkter – inget mig emot MEN jag vill natvarka och lara kanna fler bloggare.. 😟 Intressant att lasa om din experience!

  • christinestories

    Ja men goodiebags är ju trevligt. Det tackar jag inte nej till, haha! Måste ju dock finnas mer av sådana event i London? Är ju så mycket större än lilla Svedala 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.