Cape Town Surroundings

Cape Town, Long Street

IMG_0543 IMG_0532IMG_0983 IMG_0537

Till skillnad från andra storstäder i världen så har inte direkt Kapstaden någon shoppinggata. Kanske har det mycket att göra med just kriminaliteten. Många av de få butiker längs med Long Street, som är en av de stora huvudgatorna i stadens centrala kärna, har stängda grindar och dörrar som öppnas med en fjärrkontroll av butiksbiträdet. Detta är såklart för att förhindra rån, som inte är ett undantag i Cape Town. Det verkade däremot som att gatan fått sig en uppsving med några trendiga klädbutiker, coffee shops och barer de senaste åren. Tyvärr har jag inte så många foton från den delen av stan. Dels för att jag inte var där så mycket, och dels för att det inte är platsen där man ska fläkta med sin dyra kamera in public. Jag körde med taktiken, ”snabbt upp och snabbt ner”.

De här fyra bilderna tog jag min näst sista dag i Kapstaden och egentligen så är det en stan med mycket charm, även på de platser som har lite skit i hörnen. Ibland saknar jag det. Det som inte är så himla perfekt, utan bara sådär avslappnat. Att gå på gatan och säga hej till folk jag inte känner. Småprata i små butiker, med snubben som sitter och spelar gitarr för pengar eller med grannarna. Varför är inte vi så i Sverige? Mina grannar här i huset hälsar knappt på mig när de går förbi. Så himla tråkigt.

Nej nu måste jag hoppa in i duschen och göra mig redo på två röda. Jag ska möta upp med min kusin och gå på en vernissage. Det blir trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.