Cape Town Surroundings,  South Africa,  Travels

Cape Point: At the bottom of the world

Det finns stunder då jag märker av min högkänsliga personlighet lite extra. Denna tisdagen i mitten på mars i år var en sådan. Då åkte vi på en dagsutflykt och stannade i Cape Point, vilket ligger på en halvö drygt 1 timme och 3o minuters bilfärd från Kapstadens stadskärna. Ni som hängt med ett tag minns kanske att jag skrivit om den dagen då vi även besökte Cape of Good Hope där Atlanten och Indiska Oceanen möts. Att stå där med en utsikt som får håret att resa sig på armarna – på ett positivt vis – fyllde hela min kropp och själ med välbehag. Vädret var inte riktigt på vår sida så det var nästintill omöjligt att fotografera så att bilderna gjorde verkligheten rättvisa. Går det att se hur vackert det faktiskt är? Jag var tvungen att vända mig om flera gånger på vägen upp för berget till fyren och bara titta på den otroliga utsikten. Det tog bokstavligt talat andan ur mig.

Cape Point är alltså den sydligaste punkten i Sydafrikas västra del – Western Cape – och efter Cape Agulas är det den näst sydligaste punkten i Afrika. Det är lite coolt ändå att stå där i botten av jordklotet (för det är väl runt?) och blicka ut över horisonten. Få platser i världen har imponerat så mycket på mig som Sydafrika. Det finns ingen tvekan om att jag ska tillbaka dit en dag.

Det där ljuset alltså. Magiskt.

Långt, långt bort där i fjärran ligger Antarktis. 

Jag som är rädd för höjder kunde knappt titta på när Annas syster Lea satt där på muren med ett stup nedanför.

Det finns fullt med babianer i Sydafrika och hela Cape Town-regionen. De är faktiskt ganska farliga om de går till attack och kan döda en fullvuxen människa. Keep your sweets on lockdown och gå inte på hikes ensam, är allt jag säger. Här har en av dem hoppat upp på en bil när en hel familj sitter inne i bilen och inte kan köra iväg.

Åh vad jag saknar dessa otroliga omgivningarna. Det är så fantastiskt!

Om du vill besöka Cape Point så kan jag rekommendera att göra det mitt i veckan och en dag då det inte är för varmt. Vi var där en tisdag och då var det inte alls mycket folk, dessutom var det lagom varmt med cirka 20-22 grader. Jag hade aldrig orkat gå upp för alla backar och trappor i 35-gradig värme. Värt att veta är även att det kostar att komma in i parken då Cape Point ligger i ett naturreservat och att de har speciella öppettider. Du kan läsa mer HÄR.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.