On a rainy day

Köpenhamn på en annan regnig dag för nästan exakt ett år sedan.

Regnet öser ner utanför idag, men det gör inte så mycket så länge jag kan sitta här inne i min varma lägenhet. Det är bland det mysigaste jag vet. Att sitta inomhus och lyssna på regndropparna som smattrar mot fönsterrutorna. Det finns någonting väldigt avkopplande med det. Jag sitter här på min säng med en kopp kaffe medan jag lyssnar på klassisk musik. Jag tycker om att göra det när jag skriver för när det är vackra musiktexter så får jag svårt att koncentrera mig och vill helst av allt bara sjunga med. Det finns så många vackra klassiska stycken som väcker känslor och minnen för mig.

Ett som jag verkligen tycker om är Fly av Ludovico Einaudi. Ni som sett filmen En oväntad vänskap känner säkert igen den? Lyssna bara på detta liveframträdande. Gåshud!

Jag kom hem alldeles för sent igår kväll för att orka städa, men med det här vädret passar det bra att röja undan. Dessutom har jag lite praktiska admin-grejer att pyssla med. Ni vet sådant där tråkigt som är busenkelt att skjuta upp till sista minuten. Jag ska även passa på att gå upp på vinden och hämta lite kläder från förrådet. Det känns tyvärr som att det är dags att inse faktum: hösten är här. Det är med sorg i hjärtat (på riktigt!) som jag kommer byta ut sommarkjolar och sandaler mot boots och varma halsdukar.

Nej alltså. Det får nog bli en resa till värmen i höst/vinter!

0 reaktioner på ”On a rainy day”

  1. Vacker musik. Känner du till filmtriologin Bleu, blanc, rouge? (från 1993, med Juliette Binoche i huvudrollen) Musiken från den första filmen Bleu är underbar tycker jag. Har CD;n och har lyssnat otaliga gånger under årens lopp. Finns på Youtube. Sök på Kieslowsky (regissören) blue. Three colours soundtrack, Bradley/Fergusson. Den blå filmen. Jag är usel på att länka 😉 Även filmerna är mycket sevärda. Utspelar sig i Frankrike/Paris och Polen.

  2. Jag kan inte annat än att hålla med dig! Älskar verkligen de här första höstdagarna – regnet som smattrar mot fönstret, mörkret som sänker sig både utomhus så väl som inomhus. Möjligheten att tända upp hemmet med levande ljus och bara mysa i soffan. Att få klä sig i tjocka och gosiga tröjor, halsdukar och mössor. Fråga mig sedan samma sak om 2-3 månader så får vi se vad jag säger då 😉 Men än så länge tänker jag i alla fall njuta! Hoppas att du gör detsamma 😊 Kram

  3. jag gör typ samma här. Torsdagar är vår städa huset dag så det är typ det min eftermiddag kommer gå åt till. Tradigt!

  4. Jo allt det där du nämner är såklart de positiva aspekterna med årstiden, men efter jul hade jag gärna sluppit kylan, stormarna och regnet 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen