Tankar & Funderingar

Läser du mellan raderna?

IMG_2241Sunset at Västra Hamnen in Malmö last night.

Det kan vara så riskfyllt att blogga. Att lämna ut sig själv och sina tankar till ”världen”. För ibland undrar jag om ironin och skämten går att läsa mellan raderna. Jag undrar om det ibland kan misstolkas. Jag är en person som gärna vill se mig själv som ganska rak och ärlig. Det där konstlade och tillrättalagda är inte för mig, men jag behöver inte alltid vara så kritisk mot allting som jag inte förstår mig på. Det är väl där den sidan visar sig för jag är inte särskilt abstrakt utan vill gärna ha fakta svart på vitt. Kanske är det därför jag har svårt för att umgås med folk som jag inte kan läsa av. Det gör mig nervös för då går jag och undrar vad den personen EGENTLIGEN tycker och tänker. Sedan kan jag ibland vara orolig för att trampa folk på tårna, och säga någonting som andra kan känna sig ”kränkta av”. Sedan jag kom hem till Sverige för några år sedan har jag märkt att det är ett vanligt fenomen.

Igår hade jag ont i magen på grund av det här inlägget. Jag blev rädd att jag skulle framstå som en osympatisk och arrogant person. För det är jag inte. Jag skriver det mesta med glimten i ögat, men det är inte säkert att det framgår i texten. Kanske överanalyserar jag det, som med allt annat, men när jag inte får feedback för det jag skriver så går tankarna. ”Var jag för negativ? Framstod jag som en ’know-it-all’ nu som kritiserar andras sätt att leva?”.
Jag läser själv ofta inlägg på andra bloggar utan att kommentera, men jag inser nu hur det är för andra bloggare vars inlägg jag inte kommenterar. Det är ju så mycket trevligare med en tvåvägskommunikation.

Jag tror att jag behöver en liten paus från alla sociala medier och datorn idag. Malmö-guiden kommer upp i morgon bitti i stället. Nu ska jag dra iväg och fika med mamma.

Kram på er! ♥

0 kommentarer

  • Anna

    Jag vet inte om det var just detta du syftade på, men jag känner igen mig väldigt väl i att inte förstå mig på den svenska stelheten och att folk är så ängsliga/osociala/krångliga/och inte vågar bjuda på sig själva. Jag kommer flytta hem till Sverige från England till hösten och vet redan att jag kommer störa mig på detta.Vill gärna få fram till min bekantskapskrets i Sverige att jag tycker att vi kan ta efter det engelska mer levnadsglada och sociala sättet att vara, men är risk att då framstå som arrogant och märkvärdig vilket jag inte är. Känner så väl igen mig i det du ofta beskriver, att inte känna sig hemma i Sverige men ändå tycka att mycket i Sverige är bättre, tex bostadsmässigt. Jag har dessutom en dotter och då är det ännu mer i Sverige som tilltalar, tex frisk luft och barnomsorg fast jag egentligen inte VILL bo i Sverige. När det gäller sociala medier så bloggar jag inte men kan känna som du ibland när jag lagt upp något på Facebook. I mitt fall oroar jag mig för att folk ska tycka att jag skryter, att jag ser och upplever mer än vad de gör. Och får jag inte mycket likes eller kommentarer analyserar jag jättemycket. Har börjat med ”detox” dvs jag kollar inte flödet på Facebook alls 2-3 dagar i veckan och det är jätteskönt! Svamlig kommentar detta förlåt, men det jag ville få fram var att jag känner igen mig och jag uppskattar din blogg jättemycket, den både inspirerar mig och får mig att känna mig mindre ensam i en del grubblerier jag har. Kram!

  • Jenn - forever abroad

    Åh jag förstår vad du menar, jag kan verkligen också överanalysera sånt. Typ det värsta är i gruppchatter när man skriver något och INGEN SVARAR eller helt ignorerar ens skämt/påstående/vad-det-nu-är. Känner också igen mig i att vara rak och ärlig. Tycker jag något så säger jag oftast det, är inte den som går och grubblar på något och låter det bygga upp irritation under ytan. En bra egenskap!

  • Pernilla

    Det kommer alltid finnas folk som väljer att tolka saker så att de kan hålla det emot någon annan. Tröttsamt nog. Det märks att du inte skriver om dig själv och ditt liv för att passa in i någon mall och det är jäkligt befriande! Så ha inte ångest över inlägget var min poäng alltså… ????

  • Kattis in Athens

    Jag tycker man uppfattar dina skämt och självdistans tydligt! Men jag håller med om att den svenska kulturen är lättkränkt, men å andra sidan kan man inte heller vara hela världen till lags. Det tåls att tänkas på 😊 När man som vuxen och (förhoppningsvis) har tillräckligt förstående för både sig själv och andra tror jag starkt på att man har kapaciteten att själv välja hur man vill vara. Jag tycker i alla fall bättre om de som har dynamik och ärlighet i sig än de tillrättalagda mesarna. Därför är jag också så, även om det uppfattas som fel eller skrytigt eller vad det nu kan vara av de som som inte delar filosofi. Så, var dig själv det räcker längst!

  • christinestories

    Vad skönt att höra! Jag tror att jag påverkas av att vara här. Ofrivillig anpassning 😉 Du har så rätt i det du skriver. Bättre att vara sin egen med en åsikt än att följa i ett led!

  • christinestories

    Ja jag undviker gruppchattar just av den anledningen, haha! Nej det är bättre att göra så faktiskt. Jag är inte alltid så just i stunden, men säger hellre till än att gå och vara sur över det.

  • christinestories

    Hej Anna! Förlåt för jag inte svarat på denna kommentaren. Jag fick så dåligt samvete för det verkar som att jag är nonchalant och du fötjänar verkligen ett svar på så kloka ord. Jag kunde inte ha skrivit det bättre själv, precis så har jag tänkt många gånger. Det är svårt det där men jag har också märkt att min bekantskapskrets ändrats efter att jag flyttade hem. Jag sökte mig till likasinnade och insåg värdet i att inte umgås med människor som inte sympatiserar med ditt sätt att leva. De vänner som du har kvar i Sverige och som lever livet som du vill leva kommer du hitta tillbaka till och är säkerligen öppna till att leva ett lite mer avslappnat liv. Det är jag säker på! Annars kan man alltid hitta nya vänner 😊 Jag tror även att det är superviktigt att distansera sig från sociala medier ibland! Det är inte nyttigt att ha det där jämt, som en påminnelse på allting man inte har eller gör. Då är det bättre att leva i stunden och leva sitt eget liv så som man känner är bäst för en själv. Det gör det lättare att vara nöjd med sig själv 😊 Jag gillar svamliga och personliga kommentarer, så keep ’em coming! 😉 Tack för att du delar med dig, och jag blir jätteglad av att läsa att jag inspirerar och att du kan känna igen dig i det jag skriver om. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.