C'est la vie

Vill man bo centralt, så får man lukta illa

Jag sitter och kollar efter rum på olika bostadssidor. Från mitten av maj vill jag hitta något eget. Vad sägs om 11 kvm, 6:e våningen utan hiss och ingen dusch för 350 euro i månaden + el? Vilket klipp! Men så var det 17e, vid Wagram. Perfekt läge. Fast det vore ju bra att kunna ta en dusch då och då…
Jag ska gå till Sv Kyrkan och kolla på deras annonstavla sen, det är faktiskt där jag hittat de flesta av mina boenden tidigare i Paris.

Igår kväll stod jag sminkad och redo att gå ut för att träffa min vän Robin som är i stan, när jag insåg att jag varken hade lust eller ork att åka iväg. Så jag stannade hemma och kramades med killen i stället. Good choice. Men jag hinner nog ta en fika med henne idag i stället, kanske i Marais. Jag har inte ens satt min fot där sen jag kom till Paris för 3 veckor sedan. Skandalöst!

Nu ska jag jobba på lite här så jag kan njuta av min fredag sen. Ciao!

0 kommentarer

 • Nina

  Ha Ha vilket fynd 350 euro 😊 svårt detdär med lgh i en storstad kan jag tänka mig.
  Tänkte bara kolla med dej,ska ju stanna ett par nätter i Paris i sommar, sist bodde vi nära operan men nu så tänkte vi nog bo i närheten av triumfbågen eller latinkvarteren, vilket rek du? Vill gärna ha närhet till sjusta restauranger/barer 😊
  Ha en toppenbra helg!
  Kramar.

 • Malin

  Jisses! Jag hoppas du hittar något lite större än en skrubb och gärna med en dusch. Fast, jobb och pojkvän har du ju redan, så du kanske klarar dig fastän du luktar lite illa 😉

 • Aida

  Hej Christine! Först och främst vill jag säga att jag tycker jättemycket om din blogg. Du är jätteduktig på att skriva och verkligen verkar vara en jättehärlig tjej.
  Sedan så vill jag fråga dig en sak. Jo, det är så att jag ska plugga på Sorbonne under sommaren och jag kommer behöva en lägenhet i Paris från sista veckan i Juni till slutet av Juli och JAG HAR LETAT ÖVERALLT på nätet i princip. Jag har varit inne på svenska kyrkans hemsida och allt du kan tänka dig. Och jag har hittat lite saker men det är oftast en dispositionsavgift på ca 10000 kronor som jag är inte så himla bekväm med att betala eftersom man vet inte om de lurar en ju. Så jag undrar, nu när du själv leter efter en lägenhet, hur gör du, vad gör du? Jag skulle bli så glad om du svarade och om jag kunde prata med dig om det här eftersom du verkar kunnig!

  ha en trevlig helg
  Aida

 • Sofia

  Lite vad man får här i Berlin också. Det ät lite skoj att folk alltid säger : å där är det så billigt att bo, när man pratar om att man bor i Berlin. Undrar vad de fått det ifrån… För de pengar du nämner får man samma sak inne i stan eller en nedgången tra i förorten en timme eller mer med tåg till stan. Inte direkt vad man kanske är ute efter. Men visst kan man fynda och ha tur också!

 • Christine

  Aida, vilka fina ord du strör över mig. Jag ´tackar så ödmjukast 😊
  Jag har mailat dig ett svar!
  Ha det fint i veckan!

  /Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.