Beauty

Two new beauty favourites from la Pharmacie

IMG_4576

Någonting jag verkligen saknar i Sverige är franska apotek, eller som det heter på franska – la pharmacie. Dels så kan man hitta precis vad som kan tänkas behövas vid en förkylning. Sådant som i Sverige är receptbelagt och dubbelt så dyrt. Sedan säljer de märken som La Roche-Posay, Avène, Vichy, Bioderma och Caudalie. De finns på svenska apotek (i alla fall La Roche-Posay och Avène), men det är billigare här såklart.

Två nya favoriter i badrumsskåpet är dels en ansiktskräm från La Roche-Posay. Jag länge gillat deras produkter och bland annat så har jag både solkräm och ansiktsvatten från samma varumärke. Just den här är ganska lätt och dryg, vilket passar bra när hyn är lite fetare på sommaren. Deon från Sanoflore köpte jag av desperation eftersom att min tog slut i Paris, men jag gillar den verkligen. Det är ett märke jag inte provat tidigare med produkter som är helt ekologiska. Den sitter faktiskt bra trots värmen.

Kolla in franska apotek för bra produkter med andra ord! Leta även efter Parapharmacie, för där har de oftast större sortiment och lite lägre priser än på mindre apotek.

//New on my bathroom shelf and products that can be found in the French Pharmacie. A light facial cream from La Roche-Posay and deodorant from an organic brand called Sanoflore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.