Training Day

Jag vet inte riktigt hur det hände, med tanke på hur sent jag kom i säng igår, men jag vaknade av mig själv klockan 05.30, en kvart innan väckarklockan skulle ringa. Jag packade ihop resväskan, la ner min matsäck med frukost i ryggsäcken och trots att jag tyckte att jag hade tänkt på allt så glömde jag slänga kompostpåsen. Alltid är det något jag lyckas glömma.

Nu sitter jag här i bistron på tåget medan vi susar förbi de småländska skogarna. Egentligen hade jag behövt sova men jag vet inte ens om det är lönt att försöka. Jag avundas folk som kan sova på tåg och flyg. Sådana som bara lutar huvudet på nackstödet, somnar på tio sekunder och inte vaknar av minsta ljud eller av att ena foten somnat. Själv är jag den som råkar sparka till min stolsgranne i ett desperat försök att hitta en någorlunda bekväm sovposition.

Däremot är jag glad över att jag för en gångs skull inte känner mig åksjuk. När jag inte mår så illa att det enda jag kan göra på 4,5 timme är att håglöst stirra ut genom fönstret, så finns det faktiskt positiva aspekter med att åka tåg jämfört med att flyga. Man slipper all extra väntetid och transport, det är betydligt större benutrymme och såklart mer miljövänligt. Om jag får välja så flyger jag hellre men från Malmö till Stockholm är det onekligen smidigt med tåg – så länge jag inte mår illa av de skakiga tågen.

Jag är framme om två timmar, klockan är nu 09.35, och då möter Linda mig på stationen för vi ska nämligen åka direkt ut till Värmdö där hennes kompis Karro har ett sommarställe. Vi stannar bara i ett dygn men det ska bli mysigt att få njuta av den vackra skärgården. Sedan har jag söndagen och större delen av måndagen i Stockholm.

//I’m on a train heading up to Stockholm. As I sit here in the bistro, sipping on a coffee, I realise that even though I prefer travelling by plane, taking the train is not all that bad. It’s so much easier and saves you a ton of time in comparison to flying, is of course more environmental-friendly and offers a lot more leg space. As long as I don’t get motion sickness I am ok with train-travelling. I’ll be arriving in about 2 hours and my friend Linda is meeting up with me at the station, following another bus ride out to the archipelago for 24 hours. I’m looking forward to seeing some friends and family the next couple of days. Not to mention enjoying what has come to be my second home since I was a kid. Both my parents are originate from the Swedish capital so I spent most of my summer holiday and a lot of the school breaks there.

Talk to you soon my friends! Have a nice and sunny Saturday

0 reaktioner på ”Training Day”

  1. haha, tåg, flyg, buss eller bil, lätt bästa sömnen! jag har väldigt dålig nattsömn, men sover väldigt bra typ över allt annars. på flyg brukar jag somna innan man lämnat gaten😴 stänigt utmattad kanske…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen