Stockholm,  Travels

Stockholm at dusk

Det har varit fullt upp den här helgen och jag har inte haft tid att sitta vid datorn. Vilket egentligen inte borde vara något konstigt. Tänk förr när det inte fanns smartphones och den enda datorn i hemmet var en stationär sådan med knackigt modem som tog en kvart att starta upp. Då när man kollade sin Lunarstorm två gånger i veckan och chattade på Aftonbladet. Det enda nöjet med mobilen var att spela Snake, om man nu var den som tillhörde Nokia-gruppen. Några stackare hade ju en tråkig Ericsson. Vad fanns det ens för funktioner med den förutom att ringa och sms:a? Jag tycker synd om den skaran som inte fick en Nokia 3310 i julklapp.

Hursomhelst så befinner jag min nu i Stockholm, på Mellqvist Kaffebar (ett av mina favoritställen i huvudstaden) vid St Eriksplan närmare bestämt. Solen skiner och det är ungefär 23 grader ute. De spelar Ulf Lundell på hög volym och medvetna stockholmare passerar med bestämda steg medan de få turisterna som är på besök ger ett lite mer förvirrat intryck. Även om det blev en ganska kort vistelse här uppe så är jag glad att jag åkte. Ibland är ett miljöombyte precis vad som behövs för att finna lite inspiration och energi. Det har varit härligt att tillbringa 24 timmar på Värmdö och väldigt mysigt att umgås lite med min kompis Linda innan hennes och Pierres tillvaro förändras. Hon är nämligen gravid i sjunde månaden och ska få en liten flicka i slutet av sommaren. Jag längtar efter att få se vad det är för en människa som ligger där i magen och gottar sig.

Igår kväll gick vi ner till Hornsbergs Strand, köpte med varsin Pad Thai från ett asiatiskt ställe och satte oss på en av bryggorna. Solen var på väg ner skapade en helt magiskt vacker kuliss. Jag tvingade Linda att ta femtioelva foton på mig och hon mumlade någonting om ”Instagram husband”. Det är ju fint ändå att hon är så tålmodig.

Klockan 17.19 ikväll går jag på tåget hem till Malmö. Linda jobbar idag – det är ju måndag trots allt – och jag ska träffa Elsa om ett tag. Hon var i Kenya hela hösten och vintern så vi har inte setts på en evighet. Innan dess har jag ett ärende att göra så jag ska betala notan och bege mig vidare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.