Veckan som gått och helgen som kommer

Jaha. Nu blev det sådär glest mellan inläggen igen, men jag lät livet komma emellan. Efter tentan i måndags (inga kommentarer på den för övrigt mer än ”hello omtenta!”) så har jag njutit av att inte släpa runt på mina kursböcker överallt och passat på att umgås med mina vänner om de ljumma försommarkvällarna. I onsdags var jag på en afterwork som Nöjesguiden höll i på den relativt nyöppnade Restaurang Västra Station. Tydligen är temat ”rustikt, franskinspirerat och ekologiskt”, precis som allt annat nuförtiden så egentligen inte särskilt originellt. Det var i alla fall ett trevligt ställe som jag gärna besöker igen. Jag hade bjudit med mig Louise och sedan träffade vi även Madde, Johan och Chloé på plats. Den sistnämnda var lite trött och gillade inte Johans påstående att pappa hade köpt hennes fina keps. ”Nej! Mamma!”, sa hon bestämt med darrande underläpp vilket följdes av desperata krokodiltårar.

När lilla familjen gick hem för att natta barnet traskade jag och Louise bort till Story Hotel (som tillhör hotellet i Stockholm med samma namn) där restaurangen Kasai in the sky nyligen öppnat. Även det är en filial till ett Stockholmsbaserat företag – nämligen restaurangen som kort och gott heter Kasai.

Toaletten där du gör dina behov samtidigt som någon kanske sitter med en kikare och spanar på dig från någon av hangarerna i hamnen. ”Det man inte vet…”

Jag drack en alkoholfri bubblig drink som smakade aloe vera och eftersom att jag åt ganska många snittar på eventet så tog jag bara en liten mochi till efterrätt. Förutom den härliga atmosfären så bjöd Kasai in the sky på ett grymt första intryck. God och vällagad mat à la asian infusion, väldigt sympatisk personal och såklart en svårslagen utsikt över Malmö vilket du kan se på bilderna nedan. Jag ser fram emot att gå dit igen och äta lite mer än den tuggan jag tog av California Tacon som Louise beställde in. Det verkar lovande mina vänner.

#nofilter

På tal om Stockholm så tar jag tåget upp dit i morgon i ottan. Jag var lite i valet och kvalet om jag skulle åka men bestämde mig till slut för att det nog kan göra mig gott med lite miljöombyte. Eftersom att jag är student numera så kunde jag boka en billig sista minuten-biljett och då är det helt klart värt det när jag får möjlighet att umgås med vänner och familjemedlemmar som bor där. Sedan att jag måste gå upp med solen på en lördag är mindre lockande, men jag får väl försöka sova på tåget.

Efter en lång vecka med mycket transporter till höger och vänster så har jag bestämt mig för att stanna hemma större delen av dagen. Jag tänkte tillbringa den med att göra en massa fix som jag inte haft tid med senaste tiden. Dessutom måste jag packa, men den här gången tänker jag verkligen packa lätt för jag är bara iväg i två dagar.

0 reaktioner på ”Veckan som gått och helgen som kommer”

  1. Åh vilken underbar klänning! Och guuu vad mycket jag missat i ditt liv nu känner jag, haha. Student? Resa till Sthlm? Gah, du har skyldighet att uppdatera mig om sånt 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen