Student life

Valium, Bob Marley & drömmar om trädkronor

Jag hade inte haft någonting emot att ligga och stirra på trädkronor i Company’s Garden i Kapstaden…

Hej hej hallå! Jag sitter på MAH’s bibliotek och pluggar, eller försöker. Som synes så bloggar jag när jag borde plugga. Min hjärna är inte riktigt ”on point”, om man säger så. Jag glömde helt och hållet bort att ladda mobilen och tänkte inte på att ta med laddaren. Dessutom glömde jag min plånbok hemma och var riktigt nära att spilla ut mitt kaffe över datorn alldeles nyss. Kaffet smakar för övrigt inte särskilt gott trots att jag gjorde om det efter att ha misslyckats första gången. Så det är lite fail över den här dagen hittills. Nu fattas det bara att någon stjäl min lunch från det gemensamma kylskåpet också. Fast matlådan med gårdagskvällens risotto-rester ligger i en shoppingkasse från Monoprix så det blir ju i alla fall enkelt att finna den skyldige.

För tillfället känner jag mig ungefär som mitt Mission Control på datorn – överbelastad. Helst av allt skulle jag bara vilja svepa en Valium (inte för att jag någonsin tagit Valium men jag kan bara anta att det ger en ganska skön känsla i stressiga tentaperioder), ligga på gräset i en park, lyssna på Bob Marley och stirra upp på trädkronorna. Jag antar att jag får göra det i helgen. Eller just det, då ska det regna.

Vi får höras i morgon eller så för nu måste jag fortsätta att panikplugga och drömma om den dagen då jag får ligga på rygg i en park och rycka med foten i takt till reggaetoner. Utan Valium.

Kan du inte passa på att berätta någonting roligt så att jag blir extra glad när jag loggar in här nästa gång? Eller bara ett litet ”hej, det här är jag!”. Det vore mysigt.

KAOS.

0 kommentarer

 • teruko

  Phu! Tur att rubrikens valium inte syftade på en verklig handling! Vet inte heller något om valium, men tror inte det är ett optimalt alternativ på sikt… Roligt 1) Även Norrland har sommartemperaturer just nu. 2) Jag plockade gullvivor igår. De är inte helt vanliga så här norrut. 3) Jag gräddar en rabarberpaj just nu. 4) Ringde vårt ”vanliga” hotell i Paris förra veckan och bokade rum i september. 5)Har blivit god vän med en fransyska, från just Paris, som hamnat här i Norden p g a kärleken. Kul att få hålla språket vid liv på hemmaplan.
  Allt detta var väl roligt just bara för mig, tyvärr. Är dålig på vitsar och allmänna lustigheter…. Hoppas tentan gick bra!

 • P

  Hej! Tack för en fin blogg, kikar in varje dag. Jag bor också i Skåne och har superhärligt sommarväder idag, har en snäll chef så idag fick jag lov att jobba hemifrån min balkong. Så lyxigt att kunna jobba i bikini ibland. Hoppas din tenta gick bra! Hälsningar P

 • Tina

  Här kommer ett litet hej… Har dessvärre inget kul att berätta och valium lät lite lite lockande även för mig… 😊 Hoppas allt gick bra på tentan och att du får en riktigt bra dag idag! Kram

 • christinesstories

  Haha nej så illa är det inte! Så länge det finns pauser i stressperioderna så behövs inga lugnande substanser 😊 Vilka bra grejer! Tack för att du delar med dig. Vitsar och lustigheter behövs inte med de där härliga vardagslyxigheterna. Lät ju hur trevligt som helst med en ny fransk väninna! Ha en fin helg! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.