Three Thursdays ago in Paris #tbt

För att varva mina ”tycka-synd-om-mig-själv-för-att-jag-är-sjuk”-blogginlägg så kommer här en throwback light till en annan torsdag i den franska huvudstaden. Närmare bestämt den 1 november, så alltså för tre veckor sedan. Eftersom att den 1/11 (såväl som den 11/11 för den delen) är en helgdag i Frankrike så var det lite mer som en lördag vilket firades med brunch ihop med Robin på det hipstervänliga kaféet Passager.

Hon berättade om sitt Paris-liv och imponerade mig med sina franska språkkunskaper. Det märks alltid väldigt väl vilka som vill lära sig ett språk och tar sig an kulturen i landet de flyttat till. Det är inte alla som har den drivkraften och viljan. För mig är det en självklarhet att lära sig språket i det landet man flyttat till, men jag har märkt både här i Sverige och på andra ställen i världen att inte alla går efter det tankesättet. Jag har så svårt för att förlika mig med det och blir alltid lika imponerad av de som kämpar lite extra för att lära sig kommunicera med sina nya landsmän.

Jag åt en bagel med lax och avokado som sköljdes ner med en cappuccino. Jag lyckades även trycka i mig tre pannkakor. Passager är ett café som är väl värt att besöka för den som inte vill börja dagen med en croissant och espresso på stående fot. Sådär som en riktig fransman gör.

Efter det tog jag metron upp till Paris 20e arrondissement där min kompis Andrew bor med sin flickvän. Jag hade nämligen glömt mitt nyinköpta paraply hos dem kvällen innan.

Det regnade en hel del så det var nog tur att jag hämtade det.

Jag tog en annan väg tillbaka till metron och hamnade vid Pyrénées i stället. Linje 11 går raka vägen ner till Châtelet men jag hoppade av några stationer tidigare, på Arts et Métiers…

… där plattformen på just den linjen är designad i steampunk-stil. Med andra ord är det lite som Truth Coffee Roasting i Kapstaden, som jag skrivit om tidigare.

Därifrån traskade jag söderut i området Marais. Regnet till trots, så var det minst lika vackert som de brukar vara. Jag kikade lite i butikerna däromkring men de flesta av dem är ganska dyra (Maje, Sandro, Les Petites, The Kooples, Zadig & Voltaires etc.) och blir alltid lite osugen på att gå i butiker i Paris när det inte är rea. Jag kom i alla fall hem med lite grejer från Uniqlo och även ett par julklappar.

På vägen hem sms:ade Sophie att hon anlänt till Charles de Gaulle och vi bestämde att vi skulle ses hemma hos henne för att sen gå och äta middag. En nygräddad halv baguette fick bli min aperitif. Om du förresten ska köpa någon baguette i Frankrike så ska du beställa ”La Rustique”. Den är godast.

På kvällen åt vi middag på ett vietnamesiskt ställe och sedan blev jag, som vissa av er kanske minns, magsjuk. Innan dess var det lyckligtvis en ganska bra dag i Paris.

Tillbaka till den här torsdagen. Livet som sjukling fortsätter. Jag lever en väldigt spännande vardag här hemma ska jag tala om. Varvar sängliggandet med att hämta proviant i köket. Skalar clementiner, fyller på mitt vattenglas, fräser ut lite gult snor (too much information?) emellanåt, knaprar alvedon och läser skvallerbloggar med kritiskt öga i brist på roligare saker att sysselsätta mig med. Ja ni hör ju själva. Jag lever LIFE.

Idag fick jag så tvunget gå till läkaren för att få ett sjukintyg och efter det råkade jag handla lite mer än jag egentligen orkade bära på Willy’s. Nu har jag åtminstone mat i kylen och en massa frukt att proppa i mig. I morgon vill jag vara frisk så nu tänkte jag laga till någonting med massor av grönsaker. Kanske mixa ihop en nyttig smoothie till efterrätt.

0 reaktioner på ”Three Thursdays ago in Paris #tbt”

  1. Sitter just nu i en liten stad på Peloponnesos i Grekland. Underbart vackert men vi har blivit förkylda, precis som du 😏 Njuter var som helst och i vilket väder son helst av vackra foton från Paris, där igenkänningen och längtan väcks, så tack och krya på dig (/oss 😊)

  2. Älskar att se dina bilder från Paris och dina små berättelser därifrån, bilderna är så olik än vad många andra bilder som jag sett över staden, dina är liksom lite mer ”verkliga”. 😊
    Krya på dig nu.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen