Malmötips,  Weekend

Ny restaurang i Malmö – Tablón

Den här helgen blev en riktigt härlig sådan. I fredags till exempel, då sa den moralpliktiga ängeln på min högra axel till mig att stanna hemma och vila en dag till, men tyvärr tog den omoraliska djävulen på den vänstra axeln övertaget. Jag hade nämligen sett fram emot att gå på invigningen av den nya restaurangen Tablón som min kompis Johan och hans kollega inrett/designat. Det kanske inte var helt rätt när jag sjukskrivit mig hela veckan och dessutom fortfarande drogs med sviterna av en lång förkylning, men jag valde att ta risken (för min egen skull då, om det hade funnits risk för att smitta andra så hade jag såklart stannat hemma) för jag mådde bättre och kände att jag höll på att bli galen av att ha suttit hemma i en vecka. Vilket jag var glad över att jag gjorde för det hela blev en rackarns trevlig kväll. Det började med att en smashing snygg/vacker Madde plockade upp mig med taxi. Efter lite mingel med vänner och bekanta och några klunkar Cava så gick vi en våning ner.

Där möttes jag av en restauranglokal som kändes så långt bort från modegalleria-känslan inne på Hansa sär Tablón huseras. Maten var fantastiskt god, sällskapet ännu bättre och den där inredningen de slitit med att skapa åt ägaren till restaurangen var nog bland det snyggaste jag sett. Som min bordsdam Emelie uttryckte det – ”medelhavsstuk” som röd tråd. Vilket kanske avslöjas med just det faktum att köket hämtat inspiration från Spanien, men hon påstod sig ha fallenhet för sådant där så jag lät henne hållas. Det är tydligen en del kvar att fixa med, såsom fler lampor, gardiner och detaljer inne på toaletten men jag blev så himla imponerad över hur duktiga de är. Bilderna gör det verkligen inte rättvisa men jag hade inte kameran med mig. Du får helt enkelt gå dit och se det IRL!

Vi bjöds på en avsmakningsmeny som började med några tapasrätter. Ostron (som jag smakat en gång men jag njuter tyvärr inte att äta mat som genererar en känsla av att få en kallsup), en friterad boll med torsk och potatismos samt något slags chips med ostronskivling på. Det var så gott att jag och Emelie tog sats för att hugga in på den överblivna torskbollen som fisk-hataren Madde lämnat, men i samma sekund skickades den över bordet till en nykomling i middagssällskapet. Pff!

Övriga rätter var en tonfisktartar som var TOP NOTCH, hummerrisotto (på bilden till höger försöker nog Madde förklara vad skummet ovan på var för något), en rikitgt mör T-Bone steak och en dessert bestående av Crème Brûlée med hallonsorbet. Efter en fem timmar lång sittning och med precis lagom mängd Chablis i kroppen så tackade jag för mig strax innan midnatt. Jag hade trots allt precis varit sjuk i 1,5 vecka.

Tack underbara vänner för en grymt trevlig kväll! Jag är minst sagt lyckligt lottad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.