Malmötips,  Weekend

Lördagsfrukost på Geijersgatan 53

 

Även om jag för det mesta äter frukost hemma, så är det mysigt att ibland tillbringa lördagsförmiddagen på ett kafé. Särskilt dagar då regnet öser ner. Så såg det ut förra lördagen när jag och Anneli åkte ut till Limhamn för att möta upp med Louise efter hennes yogapass. Bilderna är faktiskt från en lördag i höstas och då var Cecilia med i stället för Anneli.

Geijersgatan 53 Café & Butik. heter detta lilla ställe som ligger mitt i ett av Malmö lite fiiinare bostadsområden. Runt omkring står ståtliga villor med prislappar på tvåsiffriga miljonbelopp. För den som tycker om att spana på majestätiska hus är det verkligen the place to be.

 

Förutom café finns här även en gullig liten inredningsbutik som jag tyvärr inte har några bilder på.

Det enda jag kan tycka drar ner betyget lite är de något högt satta priserna på lunchrätterna. 130 kronor för en sallad är lite att ta i enligt min mening. Frukosten tycker jag däremot är prisvärd. Den stora frukosten innehåller en macka, juice, valfri kaffe och yogurt med granola för 120 spänn. Dessutom har de lyckats skapa en tveklöst harmonisk och hemtrevlig miljö med växter, rottingmöbler och gammaldags bistrokänsla.

Om det inte låg på andra sidan stan från min lägenhet så skulle jag nog tillbringa de flesta helger där.

 

Idag fick det i stället bli frukost i sängen framför ett avsnitt av The Affair, sedan tog jag bussen ut till Åkarp för att fika med min kompis Erik på Erikshjälpen (jo jag inser det komiska i det jag just skrev). Även om min grundtanke med dagen var att tillbringa den i sängen så är jag glad att jag tog mig ut för att umgås med en vän. Det gav massor med mental energi och motivation. Jag drog även ut på en löprunda igår kväll vilket jag är glad över att jag inte sköt på till idag, för då hade det nog inte blivit av. Det har regnat konstant sedan elva i morse.

Nu sitter jag på bussen tillbaka till Malmö. Jag blir fysiskt trött av det här vädret så det får nog bli en powernap när jag kommer hem.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.