Weekend

10 000 steg på dansgolvet

Helgen började sådär men sedan blev det bättre och bättre. Jag tycker om de där kontrasterna i livet. När ena stunden kan innebära att ligga hemma i mysbyxor framför Netflix för att ett par timmar senare släppa loss på ett dansgolv till tonerna av Madonna. Så var det nämligen i lördags kväll när jag och Madde bestämde oss för att gå till Paddy’s Ginbar. Till slut hamnade vi dock mitt bland alla lördagsfirare av blandad kompott. Det var alltifrån utländska expats och kvinnor nära pensionsåldern till gangsterliknande snubbar i pälsjackor och fuldansande hipsters. Vi får inte heller glömma de aspackade brudarna som sluddrande bedyrar sin kärlek för nya bekantskaper på toaletten eller de äldre herrarna som limmar på brudar de hade kunnat vara pappa åt. Just på sådana ställen är just ”people watching” nästan halva nöjet. Just för att det är så roligt att fundera över vad de har för relation till varandra, vilka hånglande par som just träffats och om de där sorgliga männen som raggar på varenda individ med bröst någonsin får napp.

Jag måste ge en eloge till mitt sällskap som gick på antibiotika och alltså körde helt alkoholfritt men efter en stund skakade de lurviga som om det inte fanns någon morgondag. Vi stannade till klockan två, sen tog jag bussen hem. Vaknade relativt pigg klockan tio tack vare att jag bara drack en GT som jag följde upp med en alkoholfri drink som smakade beskt gurkvatten. Den var verkligen inte värd 90 spänn. Hur kan man ens ta så mycket för en alkoholfri drink när en med bara är 10 kr dyrare? Vanligtvis brukar jag gå tillbaka och be om något annat om det jag beställer smakar illa men jag orkade inte den här gången. Man får välja sina strider. När jag tittade på stegräknarappen på mobilen på söndag morgon hade jag redan gått 10 000 steg vilket innebär att jag minst sagt rev av helgen träningspass där på dansgolvet. Jag älskar att dansa men mina fötter älskade det nog inte lika mycket för jag hade ont i trampdynorna ett dygn efteråt men det var det ändå värt, trots allt.

Till de som tror att det inte går att ha roligt utan alkohol så vill jag bara säga att det går att hyra mig som partyhöjare. Jag har nästan ALLTID roligt på dansgolvet utan en droppe sprit i blodomloppet och kan få den mest inbitna cool-diggaren att släppa loss. Fråga bara Madde. Det har högre smittorisk än coronaviruset.

Ps, bilden är inte från i lördags. Jag tänker nästan aldrig på att ta några bilder längre. På gott och ont.

0 kommentarer

  • artist

    Skoj med en lyckad utekväll, förutom den alkoholfria drinken då. Själv är jag nykterist sedan två år tillbaka (utöver Nyårsafton då det blev 2019, jag tyckte att det skulle få vara ok då. Men senaste Nyår drack jag ingen alkohol). Jo, man kan absolut ha roligt utan alkohol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.