Corona-tankar och espressokoppar

Eftersom att folk börjat bunkra upp inför ett möjligt scenario likt det i filmen Contagion bör nog även jag göra det. Så jag köpte på mig lite godis. Just in case liksom. Tänk om Djungelvrål-klubborna skulle länsas från godishyllorna? Hemska tanke. Nej, jag skojar. Jag köpte faktiskt inte två kilo saltlakritsklubbor. Däremot så bakade jag två limpor bröd som nu står och göttar sig i ugnen. Förhoppningsvis ser det ut som på bilden när de är klara. Inte för att jag har plats för någonting mer i min lilla frys men jag får väl slänga det där glasspaketet från 2017 som frusit fast för att jag inte frostat av på ett år. Nu funderar jag på om jag borde tappa upp några liter dricksvatten, köpa upp ett miniapotek och kanske fylla skafferiet med konserver. En del av mig skrattar avfärdande åt medias överdrivna skrämselpropaganda medan den andra delen undviker alla typer av allmänna platser där någon kan hosta mig i ansiktet och eventuellt bära på viruset, medan jag googlar ”överlevnadskit” och mentalt rustar mig för karantän i hemmet. Jag beställde på riktigt hem en broschyr idag om vad man ska göra vid krig eller annan nationell krissituation. Fast om jag ska vara ärlig så är det nog mest för att jag tycker att sådant är ganska kul att bläddra i.

HÄR kan du förresten läsa en smått underhållande (och informativ) artikel från Business Insider där Corona-utbrottet jämförs med det som utspelar sig i just filmen Contagion. Det kanske kan lugna några oroliga själar i alla fall? Det lugnade i alla fall mig.

Nu till någonting helt annat. Kolla in dessa gulliga espressokoppar med tillhörande fat som jag fann på Erikshjälpen i lördags. Jag fick dem av Erik för att han är en så snäll kompis <3 Det står att de är tillverkade i Grekland och när jag googlade på namnet hittade jag flera serviser från samma tillverkare. Den här koppen tyckte jag också var riktigt fin!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen