C'est la vie

La tristesse

Såhär har jag inte sett ut idag. Nej förstår ni, det här med att vara frisk nog för att gå och jobba idag sket sig totalt. Jag hade förberett allt för att gå till jobbet. Lagt fram kläder, packat väskan, gjort i ordning frukost i förväg… Men kroppen sa nej. Jag sov knappt en blund i natt och vaknade kl 5 i morse utan att kunna somna om. Så jag fick sms:a cheferna och meddela att jag tyvärr inte kunde komma in idag. Jag fick feberfrossa när jag tog en eftermiddagslur så antagligen har jag även haft lite feber. Sjuksköterskan på 1177 att jag borde vara hemma tills jag känner mig frisk igen och inte gå tillbaka till jobbet när jag fortfarande är mitt i förkylningen. Så jag tog motvilligt beslutet att sjukanmäla mig resten av veckan. Det är riktigt bittert att vara sjuk såhär länge men det finns tyvärr inte mycket annat jag kan göra åt saken än att vila.

Jag har knappt orkat göra någonting idag förutom att titta på två avsnitt av Grey’s Anatomy, sova och bläddra i senaste Buffé som trillade ner i brevinkastet. Jag lagade lax i ugnen med stekta champinjoner och kokt sparris till middag vilket är mer än jag orkat tillaga de senaste dagarna. Nu sitter jag här på sängen i min morgonrock, som blivit standardoutfit för den gångna veckan, och lyssnar på Bee Gees. Reflekterar över att detta nog är den mest tråkiga och minst sociala veckan på flera månader. Äh det är väl lika bra att lägga sig. Då slipper jag i alla fall den enorma tristessen.

När jag blir frisk ska jag verkligen göra mitt bästa för att ta hand om mig själv i vinter så att jag förhoppningsvis lyckas ducka för fler sådana här superförkylningar. Äta bra mat med vitaminer och antioxidanter, börja träna regelbundet och få ordentligt med sömn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.