C'est la vie

Those olden days before Spotify

 

Vet nu hur gammal denna CD-skiva är? 20 år. I två decennier har den funnits i min ägo. Den hamnade på villovägar när jag bodde utomlands, men sedan hittade jag den hos mamma och eftersom att jag har en gammal stereo från 90-talet så sätter jag ibland på den här hemma. Eller okej, ganska ofta. Det blir ingen jul utan Mariah Careys julskiva. 

 

Jag ska dessutom säga er att jag hade enormt mycket skivor förr, och singlar också för den delen. Eftersom att jag har så bred musiksmak så fanns det allt från Westlife och Kent till Guns n’ Roses och Cher. Allt var sorterad i bokstavsordning och jag hade stenkoll på vilka som var utlånade, och om någon fattades så gick jag bärsärkagång i huset. Den första CD:n jag fick var Absolute Music 15. Jag hade kvar den riktigt länge också, men nu vet jag inte var den är. Troligtvis har den sålts på någon loppis. Sedan köpte jag Mariah Careys singel Without You från min bror för 10 spänn. Jag fick tjata länge för han vägrade ge bort den, haha. Singlarna lyssnade jag på repeat tills mina föräldrar bönade och bad om att jag skulle byta. Som när jag somnade till My heart will go on som spelades hela natten, om och om igen. Jag vaknade typ fem på morgonen av ”neeeear faaar, whereeeever you are….”. Jag tycker att det finns en viss charm med CD-skivor och vissa av de jag äger skulle jag aldrig ge bort. Egentligen är det lite synd att man inte köper skivor längre. När jag var yngre så var det alltid något album som jag fick i julklapp eller födelsedagspresent. Typ som när jag var 12 år och önskade mig Glenmark Eriksson och Strömstedt i present. Jag satt på golvet i mitt rosa rum tillsammans med min kompis Fanny och ritade medan vi lyssnade på den. Jag var så himla glad för den och kan även idag nästan alla de låtarna utantill. Jag vet inte om det är någonting att skryta med, men det visar att vissa saker sätter sig på minnet.

 

Jag önskade mig Adeles nya album av mamma i julklapp nu. Jag vet att hon tycker om att köpa CD-skivor och så finns den inte på Spotify. Typ som att gå tillbaka till år 1995. Pre-streaming och pre-WiFi. När man spenderade 30 % av sitt barnbidrag på Rocks eller Skivlagret. Kan ni 90-talister ens tänka er hur det var på den tiden? Knappt va?! 

 
0

0 kommentarer

  • Jasmine

    Jag har inte Spotify och lyssnar sällan på Youtube om jag inte har datorn påslagen. I mitt fall blir det mycket radio. Dock är jag som du förtjust i skivor och jag uppskattar den samlingen jag har ståendes i bokhyllan. Ibland är en gammal klassiker precis vad jag behöver. (Sent) Svar: Tack snälla för dina fina ord. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.