Culture Paris/France

The price you have to pay

 

 

Dagar som den här vill jag bara sopa under mattan. Trötthet, stress och dåliga nyheter. Det kan summera min onsdag rätt bra. Jag fick ett meddelande som lös upp min dag lite, för att sedan få ett samtal som tyvärr la en mörk skugga över det positiva. En elräkning på 600 euro – alltså nästan 6000 svenska kronor – hade vi fått i brevlådan eftersom C sade upp lägenheten. Då vi redan betalat 70 euro per månad för 35 kvm (ja, det är sannslöst dyrt att bo i den här staden), sedan två år kändes det här lite som en ”slap in the face”. Särskilt då vi har en vecka på oss att betala fakturan. Om man är bra på huvudräkning så kan det summeras upp i ungefär 20 000 kr i elkostnader för 24 månader. Lägg till 240 000 kr på det. Det är vad vi betalat i hyra totalt på två år, och då är vår hyra betydligt lägre än många av våra vänners som bor ihop. Som en parentes är lönerna inte ett dugg anpassade till de höga bostadskostnaderna. 

 

Vad sa du? Vill du flytta till Paris? 

 

För er som faktiskt vill bo i Frankrikes huvudstad trots att staden ruinerar även de rika, bjuder jag på en bild från min söndagspromenad. Jag kan ju trösta mig med att jag bor i världens vackraste stad. När solen skiner är det liksom värt besväret, på något vis. Även fast jag vissa dagar gråter en skvätt över att betala så mycket för så lite, kan jag inte annat än älska hur Paris förtrollar och överraskar från dag till dag.

 

Nu ska jag titta på film och tänka på att jag om fem dagar flyttat in i min nya lya. Nytt kapitel, nya äventyr.

 

 

0 kommentarer

  • Lisa

    Nu maste jag bara fraga, hur kommer det sig att ni far den rakningen nu? Later ju konstigt.. Fran EDF eller fran er vard? Minns att det var dyrt, men inte att vi fatt stora rakningar bara for att vi sagt upp lagenheter och vi flyttade ju tre ganger. Jag sitter i alla fall och bara ar sa avis pa dig som bor i Paris fortfarande. Kommer du ihag nar vi traffades och du var alldeles chockad att jag bott dar i 7 ar? Nu ar du snart ifatt! Kram kram

  • Kristin

    När jag bodde i Spanien knackade hyresvärden på en dag helt appropå och överräckte en elräkning på 750 euro för ett knappt halvår…(det är 10år sen så det var ju ännu mer då). Då ville jag döda alla lägenhetskompisar som körde sina värmeelement/stereo/datorer dygnet runt 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.