Restaurants/Bars/Cafes in Paris

Sugarplum Cake Shop

 

 

För ett par helger sedan introducerade Robin och Anders mig för ett riktigt mysigt kafé i 5:e, nämligen Sugarplum Cake Shop. Bara namnet tyder på att det här är ett ställe man inte får missa – sugarplum måste vara världens sötaste namn på ett café. Man får nästan en känsla av att befinna sig på en lummig gata i New York eller London. Rustik men ändå mysig inredning, trevliga engelskpratade personal, kaffe ur vackra koppar och den godaste morotskakan jag ätit sedan jag flyttade till Paris första gången för nästan fem år sedan. Tro mig, jag vet. Morotskaka är min specialitet, i alla fall när det kommer till att utse den godaste.

 

Vill du ha en paus från croissants och snorkiga servitörer på det lokala brasseriet, så gå dit. Dessutom bakar de tårtor på beställning, vilket kan vara värt att veta om man planerar att gifta sig i Paris. Eller bara vill bjuda sina nära och kära på en tårta. OBS, att det är stängt på måndagar!

 

 

Sugarplum Cake Shop, 68 rue de Cardinal Lemoine, 75005 Paris

 

 

 

 

0 kommentarer

 • Jenny

  Men GUD! Det fanns inte när jag bodde där (jag kammade sjätte och femte på alla caféer, haha). Ett TILL ställe jag måste prova nästa gång jag är i stan! 😊 Ett annat ställe värt att ta sig till är tehuset på Rue des Rosiers i Marais, citronmarängpajen är den godaste jag någonsin ätit, och bitarna är större än mitt huvud! 😊 Dock har de varit stängda för renovering länge, så jag vet inte om det fortfarande är samma…

 • Ellinor

  Vilket mysigt ställe. Inte många kaféer så som vi svenskar känner som "café" i Paris. Skall lägga namnet på minnet inför nästkommande besök. Kram

 • Rebecka

  Din blogg är suverän!!! Underbar..Är bara så dålig på att kommentera…Vill skriva något fint när det går bra, Uppmuntra när det inte går så bra! Men hittar inga bra ord, orkar inte. Men jag är med ändå 😊 (Bor i Sverige) Har du varit i Katakomberna? Kram

 • Sandra

  Hej! Vad mysigt det ser ut, och gott också så klart! Har bara en liten fråga, vilken tunnelbanestation ligger närmast? Ska nämligen komma och turista i Paris för första gången i sommar! Mina föräldrar har dessutom fått för sig att jag på något sätt ska göra mig förstås efter att läst franska i tre år i grundskolan, får se hur det går… Lycka till och hoppas att du mår bra! Riktigt roligt och spännande att följa din blogg och instagram! 😊

 • Sandra

  Hej! Vad mysigt det ser ut, och gott också så klart! Har bara en liten fråga, vilken tunnelbanestation ligger närmast? Ska nämligen komma och turista i Paris för första gången i sommar! Mina föräldrar har dessutom fått för sig att jag på något sätt ska göra mig förståd efter att läst franska i tre år i grundskolan, får se hur det går… Lycka till och hoppas att du mår bra! Riktigt roligt och spännande att följa din blogg och instagram! 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.