C'est la vie

The Evolution of New Years Eve

Hallå i det nya året! Hur var din nyårsafton? Min var väldigt lugn. Mamma och jag lagade en enkel men god middag och såg efter det på en brittisk kostymfilm som gick på TV. Mamma blir så inne i filmer hon ser att hon måste live-citera undertexterna medan hon tittar. En av anledningarna till att jag sällan ser på filmer med min kära mor. Själv försökte jag mest hålla mig vaken till tolvslaget.

Där satt vi och åt en mör köttbit med klyftpotatis och grönpepparsås framför TV:n som två pensionärer. Den ena av oss är ju visserligen pensionär. Vi skulle sitta vid köksbordet från början men på fördelen med att fira nyår hemma med mamma är att det går att göra lite som man känner för.

När Mikael Persbrant läst den uråldriga ”Ring klocka ring”-dikten och vi skålat i mousserande vin, längtade jag hem till min säng. Jag skulle ta bussen men fick i stället promenera eftersom att tidtabellen var högst oklar. Jag var vaken ett tag till när jag väl landat innanför dörren och sov sedan som en stock hela natten. När jag slog upp ögonen idag fick jag lite av en chock – 13.47 visade mobilklockan. Jag tror inte att jag vaknat så sent sedan jag var tonåring. Vad hände där liksom?

Idag har det nästintill varit storm här i Malmö så viljan att gå utanför dörren har lyst med sin frånvaro. Jag funderade på att gå över till en kompis och spela TV-spel men insåg till slut att det jag behövde mest av allt idag var att bara få vara för mig själv. Det har varit en intensiv vecka. Nu ska jag fortsätta titta på serien Bodyguard innan jag lagar till någon slags middag och eventuellt packar upp resväskan. Om jag orkar.

En kompis skickade förresten där här bilden igår till mig när han fick höra hur jag tillbringade min nyårsafton – The Evolution of New Years Eve. Den utvecklingen stämmer nog ganska bra in på mig, förutom den där andra bilden för jag var faktiskt inte den där som däckade med ansiktet i gräsmattan. Vilken ruta hör du till?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.