C'est la vie

Perspective

Idag är det försommar i Malmö. Fram till på tisdag ska det bli upp till 23 grader varmt. Typiskt Sverige, från 0 till 100 på två sekunder. Senare i veckan ska det gå tillbaka till 13 grader. Det finns inget mellanting. Men det är såklart ett i-landsproblem som egentligen inte är ett problem. Tretton grader är bättre än vinter.

Både jag och M har varit ganska trötta den senaste veckan. Det har varit för många yttre faktorer som skakat om vår annars ganska fridfulla och härliga tillvaro, vilket gjort att våra två sammansvetsade plattor lossnat från marken vi står på. Men det som inte dödar en gör en starkare. Vi har lovat varandra att inte låta sådant vi inte kan styra över, eller som inte har att göra med vi som partners, påverka oss. Vi är ett team och varandras klippa i den mest kraftiga orkanen. Mestadels av tiden lyckas vi ganska bra med det.

Livet är ändå ganska fint när jag stannar upp och tänker efter. Det är vår, jag bor ihop med världens bästa person, jag har underbara vänner, ett fantastiskt hem, kan äta mig mätt varje dag och alla förutsättning för att forma mitt liv efter mina drömmar. Jag behöver påminna mig själv om det ibland när ångesten tar över så pass att jag inte ens kommer ihåg vad jag har ångest över. Vissa dagar finns den där av en anledning men det gäller att inte låta den överskugga allt det där fina.

Perspektiv mina vänner. Perspektiv.

Nu ska vi ut och njuta av denna soliga söndag. Ciao!

2 kommentarer

  • artist

    Vad bra att ni kan hantera svårigheter tillsammans trots att det är jobbigt i bland. Livet är ju upp och ned och i bland måste man påminna sig själv om att det kommer bättre tider.

    Fint att du kan se det som är bra i ditt liv. Tacksamhet är viktigt. För de flesta har ju ändå saker att vara tacksamma över.

    Ångest kan verkligen vara hemskt. Kan tipsa om Sedona metoden. Det är en teknik för att släppa saker. Finns förklaringar på Youtube.

    Annars är alltid meditation bra. Gäller bara att hitta den typ av meditation som passar bäst. Jag mediterar på jobbet innan jag börjar i ett vilorum. Det har hjälpt mig mycket under en jobbig tid. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.