USA

Takbar i Brooklyn Williamsburg

Lite såhär i förbifarten slänger jag in ett tips på en väldigt gemytlig takbar om du skulle ha vägarna förbi Brooklyn, New York. Vår sista natt under semesterresan bodde vi på hotellet Moxy Brooklyn Williamsburg. Det ligger som namnet antyder i stadsdelen Williamsburg, som alltså är strax öster om Den kvällen var vi så himla trötta och orkade inte gå ut och äta så vi tog hissen upp till hotellets takbar. Vårt engagemang var något lojt efter 10 dagars upptäckande av amerikansk öststatsmark, men vi satte oss i baren och beställde in varsin drink. För att mätta magarna beställde vi ett par smårätter från deras kök, som siktat in sig på Asian fusion. Maten var väldigt god med tanke på att det inte var just maten som de byggt koncept kring.

Överlag var maten i New York bra, om än ganska dyr på de flesta ställen. Det blev ju dessutom extra mycket med tanke på dricksen, som vissa gånger kändes något blasé för servicepersonalen. Visst fick vi på många ställen bra service men det kändes som att de förväntade sig att man skulle ge 25 % i dricks oavsett hur angelägna de varit att ge god service. Ibland gav jag bara 15 % om jag inte tyckte att den var någonting att hänga i julgranen, ibland lite mer om det var en extra trevlig servitör. De tjänar ibland så lite som ca $2.50 /timme och lever därför på dricksen. Ett sjukt system egentligen. Varför inte bara höja lönerna? Läste nu detta och blev osäker på hur det ligger till. Verkar som att restaurangpersonal i New York inte alls tjänar så lite. Sedan är i och för sig hyrorna helt galna där.

Adressen till Moxy Brooklyn Williamsburg: 353 Bedford Ave, Brooklyn, NY 11211, United States

Den här kvällen den 23 januari 2024 ser lite annorlunda ut. Jag skrapade ihop en riktig studentmåltid av några råvaror som fanns i kylen; makaroner, korv och hallumi, vilket vi åt från soffan medan vi tittade på Slow Horses. En ganska spännande serie måste jag säga. Den finns på Apple TV+.
Igår var jag på gymmet och TRÄNADE. Det var verkligen inte igår – senaste besöket var den 20 november. Jag har träningsvärk idag men är väldigt stolt över min bedrift. Jag hade som morot att duscha och basta i stället för att duscha hemma, utan bastu. Träffade även på en konsultkollega där så vi stod och snicksnackade lite.

Jag började förresten skriva på ett blogginlägg om vår resa till USA, men det blev så himla övermäktigt så jag var tvungen att pausa. Nu är klockan mycket och jag behöver varva ner så att jag snart kan lägga mig och somna en vettig tid. Jag säger ju alltid det och sen lägger jag mig ändå för sent. Vi får väl se om det blir annorlunda den här gången.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.