Travels,  USA

En eftermiddag i New York

Här kommer kommer det äntligen. Bilder och text från vår semester i New York. Det är ändå snart två månader sedan vi var där… *emoji som himlar med ögonen*
Jag vet inte vad som hände men tiden har liksom bara sprungit förbi sedan dess och min skrivarlust har varit som bortblåst den här hösten. Nu är det i alla fall dags att damma av den här gamla bloggen och berätta om vår första dag i New York, och andra etappen på resan i USA.

Erin var en pärla och körde oss till tågstationen efter att vi ätit frukost och packat ihop. Philadelphias tågstation är nästan 100 år gammal och väldigt majestätisk med pålar och gulddetaljer som för tankarna till antika Grekland.

Titta bara så fin! Stationen ägs av Amtrak, vilket är USA:s svar på SJ.

Vi hoppade på tåget strax efter kl 11 (du kan läsa lite om våra dagar i Philadelphia här och här tills jag får ändan ur r**en och skriver lite mer om just den delen av semestern) och en timme senare rullade vi in på Penn Station på Manhattan. Solkyssta kinder efter en veckas sommarklimat i Philly.

Vi checkade in på vårt hotell, Arlo Midtown. Här sitter nog M och antingen letar lunchställe eller skrollar på 9GAG. Vild gissning bara.

”This is a Gun Free Zone”. Hur man vet att man är i USA. Att det ens ska behövas en skylt liksom?

Han fick mat och blev glad. Tyvärr var det inte det godaste vi ätit, men det gjorde inte så mycket.

Vi gick förbi Times Square, för det måste ju ses när man är i New York. Bara för att kunna säga att man sett det. Det var crazy. Mycket folk, blinkande ljus och skärmar överallt. Känner inte att jag behöver gå förbi där igen i livet.

M köpte en klocka från Swatch x Omega och sen traskade vi uppåt mot Central Park. Vi hann såklart se en tiondel av parken men det var väldigt fint i sensommarljuset med vissa träd som hunnit bli höstgula.

Det var vackert ljus och jag hittade några kompisar. I Central Park kryllar det av ekorrar som letar ekollon och snabbt ilar upp och ner på träden.

Hej hej. Att kunna gå omkring i t-shirt och kjol den 4 oktober var minst sagt ett trevligt inslag.

Parker är en stor favorit i miljonstäder. Älskar att ta en paus från de starka intrycken i en grönskande oas med påminnelsen av storstadspulsen i bakgrunden. Den typen av kontraster gör resan som mest inspirerande enligt min mening.

Efter en stunds promenerande i parken tog vi oss ner via 5th Avenue, med ett pitstop på LEGO Store för att köpa en souvenir, sen tillbaka mot hotellet. Då var klockan närmare kl 18 och vi var båda trötta i huvud och kropp. Det fick bli hotellrumshäng och film för ingen av oss orkade sitta på en restaurang och prata med varandra. Vi snacksade på chips och annat vi hittat i en matbutik, tittade på The Dark Knight Rises och förundrades av utsikten innan vi somnade kring midnatt.

Det var den första eftermiddagen och kvällen i New York. Resten kommer sen.

Från ett hotell i USA, till ett annat i Berlin. Jag har hunnit äta frukost här på hotellet och efter det vilat på rummet. Jag vaknade upp idag med svullnad under ena ögat. Tror att det var en ny ansiktsprodukt som jag testade igår för samma sak hände en gång när jag provade en ögonkräm från Kiehl’s med C-vitamin, så jag tänkte ta mig förbi ett apotek och köpa en passande kräm för att lugna huden. Ett gäng kollegor landar om ungefär en timme så jag ska ta mig till det hotellet vi alla ska bo på de kommande tre nätterna och möta upp med dem för att se vad alla har för planer. Just nu befinner jag mig i västra Berlin och ska förflytta mig ganska långt österut och det tar 30 minuter med Uber (tänkte först ta kollektivtrafik men insåg att det skulle ta en timme med byte och jag har två väskor). Innan jag beger mig hela vägen dit ska jag passa på att besöka en butik som ligger i det här området.

Dags att kleta på lite smink på detta vinterglåmiga ansikte och packa ihop väskorna innan jag checkar ut.
Hoppas att ni får en fin torsdag! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.