Travels,  USA

First morning in Philly

Nu börjar min jetlag äntligen avta, även om jag fortfarande mår lite off. Igår kväll kände jag mig lite yr och illamående, vilket troligtvis berodde på den där margaritan under lunchen och sen vin under middagen några timmar senare.

Jag insåg att mitt föregående inlägg inte var av den mest positiva sorten, men så kan det bli efter en långflygning, tidsskillnad och 14 timmar på resande fot. Som tur var så vände allting till det bättre så fort vi vaknade igår morse. Utöver jetlag och trötthet har det varit underbart att vara här. Philly är en riktigt trevlig stad tycker jag. Jag gillar charmen och kontrasterna. Å ena sidan är den väldigt majestätisk med enorma och höga byggnader, å andra sidan finns det de små gulliga tvåvåningshusen som påminner mycket om Notting Hill i London. Jag får läsa på lite mer om historien bakom stadens uppbyggnad senare.

Vår första dag i Philly började med dekadent frukost på iHOP, en frukostkedja i sann Diner-anda. Kanske inte den mesta kvalitativa maten men det smakade gott efter den långa resan dagen innan och var precis vad vi behövde. M var lite hungrig på bilden till höger, haha! Vi hade en väldigt trevlig servitris som passade upp på oss ordentligt. För er som inte vet så tjänar servitörer väldigt dåligt i det här landet och lever i princip på dricks. Så servicen är oftast oklanderlig. Det är inte som i Paris direkt.

Efter det traskade vi vår gatan fram för att ta oss till en mataffär. Vi bor på ett lägenhetshotell med fullt utrustat kök, så vi kan äta enklare måltider hemma som t. ex. frukost. Vår gata till vänster och ingången till Sonder Witherspoon, där vi bor. Ingen dålig entré va?

Det låg en Trader Joe’s några kvarter norrut som vi satte sikte på. Det är som en hipstrig ICA typ. Vi råkade köpa fel när vi letade efter oatmilk. I stället råkade vi ta en oat creamer med socker i. Smakade typ som grädde med sirap i. Sjukt sött och sliskigt. Absolut inte gott.

På vägen tillbaka och i väntan på Erin tog vi en promenad runt området. Skyskrapor bland koloniala byggnader och torn.

Här har vi Philadelphia City Hall. Det var helt enormt. Jag ska försöka ta några bättre bilder med kameran i dagarna som kommer. Alla dessa är tagna med mobilen.

Jag får så mycket inspiration av att resa och uppleva allt runt omkring.

Sen kom Erin! Vi hängde lite hos oss innan vi begav oss ut på stan, men mer om det senare för nu måste jag göra mig redo. Vi blir strax upphämtade för att äta brunch på ett mysigt ställe utanför stan.

Vädret har varit lite grått och regnigt sen vi kom hit, men i morgon ska det tydligen vända och bli 25 grader och sol. Thank you very much.

Talk later!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.