Home Sweet Home

Dags för vårt hem att växa

Det händer grejer här ska jag tala om. De senaste veckorna har vi köpt nya möbler och lampor, bokat in elektriker, mätt väggar med laser och valt väggfärger. Vi expanderar och snart blir rummen fler. Vi ska inte bli tre i familjen eller så, men däremot har vi snart en större lägenhet. Vi ska inte flytta någonstans utan bygga ut vår lägenhet, eller egentligen bygga till. I december köpte vi grannarnas lägenhet som vi nu ska sammankoppla med vår egen. På torsdag signeras de sista papperna och så får vi nycklarna. Då är den vår. Kul va? Vi tycker i alla fall det! Jag ska berätta mer om detta snart.

Mattias har blivit lite av en online shopoholic senaste tiden (säger jag som nyss gjorde en stor beställning från ARKET…). Bland annat beställde han den där lampan med femtioelva skärmar som tydligen är en replika av en designpjäs. Tur att han inte köpte originalet för den kostar fyrtio lax.

Där står Kung Fredrik IX i hörnet och väntar på att få tillbaka sin plats i hemmet. M gillar att samla konstiga föremål på loppisar.

Igår fick vi leverans av en ny säng (äntligen får vi plats för en 180-säng!) till vårt kommande nya sovrum och madrasser samt två fåtöljer. Allt från IKEA. Det blir så när den ena i hushållet jobbar för världens största möbelföretag och personalrabatt är en arbetsförmån. Även om vi blandar mycket med loppisfynd, arvegods och andra inredningsbutiker. Soffan som just nu står i matsalen, redo för att flyttas in i det som ska bli ett social living space, hittade vi på Varuhuset 2 Kronor. Den hade lämnats in av ett företag och är i väldigt gott skick. Till soffan fick vi även med en mysig fåtölj som ska stå i min läshörna.

Jag trodde att jag skulle svimma av andnöd när vi bar upp den stora resårmadrassen, som var sjukt tung, för trapporna. Tur att vi bara bor en våning upp. Varje gång vi ska bära något sådant tungt så tappar han tålamodet totalt när jag inte orkar lyfta. Tänkte direkt på ”soffan i trappan”-avsnittet i Vänner. Det är han som är Ross och jag som är Chandler, haha!

Här ser ni det som ska bli vårt nya sovrum. Det är både större och ljusare, vilket jag älskar. Jag ska visa bättre bilder sen på lägenheten.

Kanske får den här mässingslampan från Lagerhaus flytta in i någonstans och så skulle jag vilja ha ett par av dessa posters från H&M Home. De två längst ner hade passat bra i sovrummet till exempel där vi ska ha rosa väggar.

Det hela känns väldigt spännande! M ser fram emot att renovera, riva och lasermäta medan jag ser fram emot att spackla, måla, inreda och organisera.

Något som känns mindre spännande är att jag vaknade upp idag med ännu en omgång ögoninflammation. Förstår inte vad det är som gör det. Kanske är det en mascara som gjorde att jag åter igen smittades av bakterier, så nu har jag slängt båda två som jag använt de senaste månaderna. Får helt enkelt köpa nytt sen. Byter örngott varje dag och hoppas att det försvunnit till på torsdag.

Jag har haft en så tråkig dag hemma. Försökt jobba, men tappar liksom all motivation och lust när jag aldrig får vara helt frisk längre än några dagar innan någon ny infektion drar över. Hade lite känningar i ögonen i helgen och ont i halsen men trodde att det var förbi igår. Tji fick jag. Idag har jag faktiskt tyckt synd om mig själv men ibland får det vara så, som Sophia sa när jag gnällde lite i telefonen. Man får ha en skitdag och känna sig självömkande, bara det inte blir så i flera dagar för då hamnar man i en negativ spiral. I morgon blir en bättre dag bestämmer jag nu. Februari överlag måste bli en bättre månad.

Hur mår du kära läsare av bloggen? Vad händer i ditt liv just nu?

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.