C'est la vie

Söndagsmiddag och fullmåne

Jag åkte in till stan. Köpte en julklapp till syrran, stearinljus till adventsljusstaken och glömde totalt bort att köpa det som jag delvis åkte in för. Förlängningssladd. Så jag cyklade till Willy’s när jag kom hem och hittade en massa andra saker i stället för förlängningssladden jag skulle köpa. Dessutom fick jag sådan lust att äta hasselbackspotatis och en god köttbit, så det passade jag på att handla. Är det söndag så är det. Då får man faktiskt lyxa till det. Vissa dagar äter jag mackor till middag som jag trycker i mig medan jag ser på en serie i sängen, men även som singel så kan man ha en alldeles egen och mysig söndagsmiddag av den lyxigare sorten.

Det slog mig att jag inte kände mig det minsta ensam, även fast det kanske på något vis ser lite sorgligt ut. För vissa då. Det finns ju de som inte kan vara ensamma utan alltid måste ha sällskap av andra, även fast de kanske inte ens är närvarande utan sitter med mobilen. Det känns inte alls hälsosamt. Om inte jag älskar att hänga med mig själv, vem ska då annars göra det? Ibland får jag såklart stunder av ensamhet. Då jag inbillar mig att jag inte har några vänner (vilket är lite av en förolämpning emot mina faktiska vänner, men vänskapsrelationer har alltid varit min osäkerhet), och då det känns riktigt jobbigt att inte ha några planer utanför min egen lilla sfär. Förutom det så tycker jag faktiskt om att vara ensam ibland. Det finns dagar då jag är på väg att bjuda hem en kompis på middag, för att sedan inse att jag faktiskt bara vill vara för mig själv. För jag är ganska härlig att hänga med. Tycker jag. Förutom när vi umgåtts lite för mycket lite för länge. Då måste jag socialisera.

Den här kvällen flög iväg men det blev liksom så när jag lagade potatis som skulle vara i ugnen i 50 minuter. Det blev alltså fransk middagstid ikväll och nu är jag lite orolig för att jag inte ska kunna somna. Jag har märkt att jag sover dåligt när det är fullmåne och det verkar till och med finnas en vetenskaplig förklaring till detta fenomen. Ha! Jag visste att det inte var inbillning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.