Places in France,  Vacation

Something to look forward to -> South of France

IMG_6641
Looking forward to this…

Vissa dagar känns det som att man cyklar i motvind. Allt känns extra tungt och det tar mer energi och kraft än andra dagar för att ”ta tag i livet”. Ni vet. Alla vet, för livet är inte alltid guld och gröna skogar. Idag har varit en sådan dag, men sen kom min syster över en stund och gav all sin positiva energi till mig samtidigt som hon påminde mig om att allt faktiskt löser sig om man bara fortsätter rakt fram utan att svänga av på osäkra genvägar. Nu känns allt lite bättre. Framförallt känns det lite lättare.

Jag försöker dessutom tänka på roliga saker jag har att se fram emot. Som att jag om 1,5 vecka kommer befinna mig i södra Frankrike. Jag har bokat en tågresa från Paris till Nice och jag åker ner nästa söndag (efter 3 dagar i Paris –  där jag som sagt ska fira midsommar). Det om något är ju faktiskt ganska så härligt. Jag kommer bo på ett B&B en bit från city och sedan tänkte jag besöka Èze och Antibes. Plus minst en dag i Nice. Hemresan har jag inte bokat ännu så jag får fundera lite på hur jag ska göra.

Här är i alla fall några bilder från när jag var i Nice med två vänner i september 2014. Då besökte jag även Monaco, Villefranche-sur-Mer och Beaulieu-sur-Mer. Det sista var faktiskt inget speciellt, men Villefranche var helt fantastiskt. Läs ett tidigare inlägg om Villefranche-sur-Mer HÄR.

IMG_6802
Jag älskar de slitna stenhusen i södra Frankrike. Så vackert!
IMG_6613
Bada i turkosblått hav… Längtar!
IMG_6718
När jag och Frida inte kunde bestämma oss för vad vi skulle beställa, haha!
IMG_6702
Monaco.
IMG_6733
Står och ser lite sådär casual ut och har ingen aning om att jag blir fotograferad.
IMG_6836
Palmer <3
IMG_6815
Villefrance-sur-Mer

Jag ska bara njuta av sol, bad, god mat, glass och vackra omgivningar. Jag åker ensam så det blir nog mysigt att bo på ett mindre ställe dessutom, än ett stort hotellkomplex där jag kommer vara ensam bland alla par och familjer. Dagarna i Paris kommer antagligen bli ganska intensiva, så efter helgen kommer jag behöva lite tid för mig själv, och för avkoppling. Det ska bli så skönt att åka iväg på egen hand. Slippa anpassa mig efter någon annan och kunna göra precis vad jag känner för, när jag känner för det. Jag har tänkt att jag ska fokusera på att läsa böcker, fotografera och skriva. Datorn åker såklart med så ni ska få följa med på resan.

0

0 kommentarer

  • Sandra

    Va roligt! Du kommer ha det underbart. Vi reser också ner till Frankrike till midsommar. Åker dock med bil och husvagn och ska spendera lite tid kring Lille och sedan kustremsan dit alla Parisien reser på sin semester pratade min man om, vet inte vad det heter. Vi ska va iväg uppåt 3 veckor och jag känner för att ta det som det kommer bara. Ska bli skönt, gillar norra Frankrike även om södra är ett fantastiskt också! Lite rädd för mittenveckan då svärmor kommer upp från La Rochelle och ska bo med oss (i husvagnen?!) Är alltså gift med en fransos Men jag har aldrig bott i Frankrike utan vi har bara bott i Sverige. Det blir en upplevelse i sig bara det

  • teruko

    Så lustigt att det här inlägget kom just nu. Vi brukar alltid ha ”nästa” resa inbokad mentalt när en tidigare är avslutad, men så var det inte nu. Kändes konstigt, så idag bestämde vi oss mer eller mindre för att hyra en lägenhet i Nice på senhösten, i två – tre veckor. Tid har man ju som pensionär… Har varit där många veckor under olika skeden i livet och längtar alltid tillbaka. (Har nyinköpta badskor. Det måste vara ett tecken!) Hoppas du får en riktigt härlig resa! Det tror jag det blir.

  • christinestories

    Hej Sandra! Ja det är skönt att ta det lite som det kommer. Det är säkert Deauville du menar förresten? 😊 Låter mysigt ändå, även om det kanske inte är en dröm att bo i husvagn med svärmor, haha 😉 Hoppas i alla fall att ni får en underbar semester! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *