Health & Fitness

Fysisk och mental träning

IMG_3855

Jag har blivit helt hooked på Pilates Boll senaste veckorna. Det är ju egentligen en gammal trend nu, men som vanligt så är jag lite sen med att haka på alla träningstrender. Vår instruktör är så himla mysig dessutom. Både lyhörd och utmanande så att alla ska känna sig bekväma oavsett vilken nivå man är på. Jag har aldrig fastnat för yoga och meditation, men jag gillar den här typen av träning. Det känns som att jag stärker kroppen både mentalt och fysiskt. Idag fick jag nästan en lyckokänsla när jag klarade att göra en övning med en lite högre svårighetsgrad, samtidigt som jag kände som att mina känslor lämnade kroppen. Det låter så himla flummigt, men det kändes lite som en känslostorm. Som att jag hade kunnat börja gråta och skratta på samma gång. Är det någon som känner igen den känslan? Det var riktigt märkligt, men ändå på något sätt härligt. Jag mådde så himla bra efteråt. Det var nog precis vad jag behövde idag. Kanske behöver jag denna typen av träning för att bli starkare både i min kropp och mitt psyke. Jag tänker fortsätta med det så länge jag tycker att det är roligt och sedan kombinera det med lite mer styrke- och konditionsträning. Jag behöver variera träningen för jag har svårt för att hitta träningsformer som motiverar mig. Antingen så tröttnar jag snabbt eller så stör jag mig på musiken. Jag klarar inte av klasser där de bombarderar ut techno-musik som är så hög att jag får ont i öronen.

Jag skulle förresten behöva lite nya träningskläder. Eftersom att jag inte alls tycker om att lägga dyra pengar på det så köper jag oftast på rea, så nästa vecka tänkte jag ta en sväng förbi Nike Store på Champs Elysées. Ett år köpte jag ett par löparbyxor där på rean för typ 16 euro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.