In the kitchen

Snoddas – aka Kärleksmums

Bakning är inte min starka sida. Jag är mer för att laga mat efter eget behag. Oftast brukar jag bestämma mig för vad jag är sugen på, sedan slänger jag i lite allt möjligt som jag tycker passar ihop med det jag redan haft i. Med andra ord improviserar jag oftast ihop mina måltider och är inte speciellt bra på att följa recept. Ett recept jag däremot kan utantill, och ett bakverk jag sällan misslyckas med, är Snoddas. De kallas även för Kärleksmums men jag tycker nog att Snoddas är originalnamnet.

De här bakade jag igår och trots att jag glömde 1 dl av mjölet (surprise) så blev de lyckade. Jag var ganska nöjd efteråt. Det värsta som finns är att lägga ner en massa tid på någonting i onödan. Receptet kommer från boken ”Sju sorters kakor”, men om ni vill prova att baka dem, så hittar ett inlägg på den här bloggen med både recept och riktigt bra instruktioner. Jag brukar dock ta 3 msk kakao för jag tycker att det blir godare när de smakar mer choklad. Sedan kan man ju då tydligen lämna ute nästan en dl mjöl. Tänk på att inte gå över tiden när smeten är i ugnen för annars kan de bli lite torra.

De var extra goda igår när Madde kom över på fika. Jag tror nästan att jag får äta en eller två stycken medan jag tittar på några avsnitt av Suits…

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.