Paris

Sol + Helg + Paris = Sant

Det har regnat och varit ganska ruskigt väder här i Malmö under helgen. Jag tycker faktiskt att det är lite mysigt, förutom temperaturfallet på sådär 13 grader jämfört med i fredags. Nu får jag äntligen ha på mig min nya regnjacka. Ihop med en tjock ulltröja förvisso, men man får ta det onda med det goda. Naturen behöver vattnas och luften behöver rensas från skräp.

Jag tycker att vi kan låtsas att det är strålande sol idag och att vi befinner oss i Paris. Såhär såg det nämligen ut en annan helgförmiddag för ungefär ett halvår sedan när jag och min kompis Sophie började dagen med att promenera bort till en marknad. Jag saknar den gulliga fransyskan. Förhoppningsvis ses vi i sommar. Fördelen med att vara singel och utan barn är att jag kan lägga upp min sommar lite hur jag vill och behöver inte anpassa resor så att det passar något resesällskap. Nackdelen är att många av mina vänner har sina partners och sin familj att semestra med. Så jag försöker passa på att hälsa på vänner men det ska ju även synka med deras planer. Så just nu är mina resplaner lite ”uppe i luften”.

Just denna bilden skvallrar inte om att vi befinner oss i Paris med tanke på byggnaderna runtomkring, men det finns några detaljer som ändå ger en ledtråd. Vet du vad jag tänker på kanske?

Förmiddagssol ute, förmiddagssol i sinnet.

Även här syns den detaljen jag pratar om ovan. Plus en massa annat då som la boulangerie och fransmannen som dricker en espresso på uteserveringen. De har verkligen koll på det där med livskvalitet.

Kolla den där kompisen som artigt ställer upp på ännu en bild. ”Vill du ta eeeen till bild, s’il te plaît?”, ”Oki, pas de souci”. Hehe. En pappa med barn kom med på bild så jag suddade över ansiktena för att de var så tydliga. Jag försöker alltid att ta bilder där man inte ser okända människor framifrån eller bara lite från sidan, men ibland kommer de med ändå.

Här är även jag. Ni som läst bloggen sedan länge kanske minns att jag blev magsjuk mina sista dagar i Paris så här var jag fortfarande lite skakis, men ser inte så blek ut som jag kände mig.

Det var väldigt mycket baracker överallt i stan vilket verkar ha berott på att de byggde ut cykelvägar. Bra att de börjar tänka till lite!

Där hade jag velat sitta just nu med en kaffe och pain au chocolat med näsan i en spännande bok. I stället sitter jag hemma i soffan. Inget fel med det heller egentligen. Allting har sin egen charm, eller hur? ”Ja ä intä bitter”, sa hon och stoppade den sista biten av ostmackan i munnen medan hon kastade en blick ut på den molntäckta himlen.

Jag funderar på att åka till biblioteket idag för jag behöver skriva en grej för en kurs i Kreativt skrivande som jag sökt till. Det är på halvfart men 30 hp vilket innebär ett helt år. Det är mestadels på distans via universitetet i Växsjö men med fyra obligatoriska möten. Plus att man ska lämna in ett urvalsprov på 10-12 sidor. Jag känner mig lite osäker och vet inte om det är värt att lägga så mycket tid på ett urvalsprov. Jag måste även skriva lite grejer för styrelsen så det blir en dag framför datorn.

0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.