Weekend

Kaffe med vanlig mjölk

Jag drömde en riktigt obehaglig dröm i natt och det tog ett bra tag att skaka av sig den när jag väl vaknade. Jag minns inte exakt vad som hände i drömmen men jag vet att jag hade sådan ångest att det nästan kändes som på riktigt. Usch, hemskt. Först vid elva pallrade jag mig upp ur sängen och gjorde i ordning en sen frukost. Av någon anledning har jag gått ner en hel del i vikt senaste tiden så jag försöker ”äta upp mig” lite och köpte därför kallrökt lax igår kväll som jag åt med äggröra. Detta går att få till brunch på nästan alla brasserier i Paris, vilket de kallar för ”Brunch Norvégien”, norsk brunch. Fransmännen älskar sin saumon fumé (rökt lax) förstår ni. Jag vet inte riktigt om norrmännen faktiskt äter detta till frukost men det är faktiskt en ganska god mix. För att toppa min feta frukost gjorde jag även en näringsrik smoothie (frusen mango och ananas, spenat, avokado, banan, rågflingor, yogurt, kokosmjölk och kokosvatten). Till det drack jag kaffe med vanlig mjölk.

Jag funderar på att börja skriva detta varje gång, bara så att läsarna vet vilken sorts mjölk jag dricker. Tydligen är det kutym att informera om vilken sorts ”Idag blev det mellanmjölk från Skånemejerier” eller ”Jag drack kaffe med sista skvätten tre dagar gammal standardmjölk”. Fast det kanske inte är lika intressant om det inte är soya/mandel/kokos/havre/laktosfri eller annan ”plantbaserad” dryck? Om jag då inte börjar utvinna vit dryck ur min Elefantöra-planta vill säga. Vi får se om jag tar det så långt.

Jag började titta på Jurassic Park- The Lost World, men ska träffa Louise för att käka lunch om 45 minuter så jag får fortsätta med filmen senare. Dessutom har Daniela lovat att hjälpa mig rensa ut min garderob. Vi får se när det blir. Nu måste jag skynda mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.