C'est la vie

Garderobsrensning

Såhär såg det ut igår när jag och Daniela rensade ut min garderob. Jag gjorde i och för sig det mesta jobbet medan hon satt i soffan och domderade. ”Do you really LOVE it, or are you just lying to me so you can keep it?”, frågade min vän kritiskt och smaskade i sig kakor. Nog för att jag gick teater på gymnasiet men hon genomskådade mig direkt. Det var svårt att skiljas från mina kära klädesplagg till en början men sen kastades de i högar helt självmant. Varför ska jag ens ha plagg i garderoben som jag ständigt hänger tillbaka i förmån till ett annat favoritplagg? Nu behöver jag däremot köpa en ny jeansjacka, fler bikinis (jag sparade 2,5 set av 6) och nya skor.

Något jag ska lugna mig lite med att köpa är smycken. Jag rensade och städade i smyckeslådan förra helgen. 63 par örhängen hade jag. SEXTIO TRE! Det är nog på gränsen till onormalt samlarbeteende. Jag använder ju dock smycken varje dag och byter därefter, men jag tvingade mig själv till att rensa bort en hel hög. Nu har jag väl sådär 50 stycken kvar. Känns mer rimligt.

Fem par skor åkte i soporna. Ibland går det bara inte att ursäkta ett par ballerinaskor som varken ser fina ut eller luktar gott längre.

Prydligt och organiserat. I alla fall i någon vecka.

Jag har fortfarande en del att rensa och det tänkte jag fortsätta med i veckan. Det är så skönt att göra sig av med grejer. Jag är så trött på allt som ligger och skräpar och endast skapar stress i tillvaron.

0 kommentarer

  • artist

    Bra du rensat. Behöver jag också göra. Måste göra om i garderoben i hallen då katten river ut kläder då och då och i bland pissar på dem. Tycker själv att jag rensar med jämna mellanrum och shoppar inte så ofta nuförtiden men är ändå vissa kläder som jag aldrig använder. Smycken har jag inte rensat på länge. Använder dem i stort sett bara på helgerna då jag jobbar inom vården på vardagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.