Sign of the Times

Det är lite märkligt att ha en sådan här ledig dag mitt i veckan. Självklart är jag tacksam för sovmorgon och att få betalt för att pilla naveln om jag så skulle vilja, men dagen gick så snabbt och helt plötsligt är det kvällen före en arbetsdag igen. Jag hade tänkt fixa hemma men fastnade på Emporia lite för länge efter frukosten, så när jag kom hem orkade jag inte göra någonting alls. I stället slösade jag bort två timmar på en film jag redan hade sett. Plus att jag kom på att jag glömt laga till torskfiléen som ligger på min köksbänk. Helst av allt vill jag äta glass till middag men det skulle inte min känsliga mage gilla.

Jag köpte förresten en flygbiljett till Paris häromdagen. Hemresan är inte spikad ännu. Jag åker dit i början på juli och sedan får jag se hur länge jag stannar men det blir nog cirka en vecka.

För två år sedan var jag för övrigt i Paris just över denna lediga arbetardagen. Såhär såg det ut den 1 maj 2017 när jag lunchade med Naomi och strosade runt i solskenet. Hennes dotter Leah var bara 5 månader gammal och nu är hon inne på sitt tredje år. Som sagt, tiden går snabbt. Sekunderna, minutrarna, dagarna och åren.
I Frankrike säljs inga majblommor idag men däremot liljekonvaljer, som du kan se på den översta bilden till vänster. Sedan hålls demonstationer – eller manifestations som de säger på franska – precis som i Sverige.

Mycket Paris på bloggen nu. Hoppas att ni överlever. Om två timmar måste jag i princip sova så nu ska jag fixa lite käk. See you later alligator!

0 reaktioner på ”Sign of the Times”

  1. En (jobbig?) fråga: längtar du till Paris för ”miljön”, för att träffa gamla vänner, för att återuppleva en älskad epok eller allt på en gång? (troligast) Har ju själv varit i Paris otroligt många gånger, från 1969 och minst varje år framåt, men har aldrig bott där som du. Längtar alltid dit, men skulle inte vilja bo där… Är på något sätt nöjd med att uppleva min längtan i verkligheten varje år vid besök. Hur tänker du?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen