C'est la vie

Sänkta krav och nedräkning till semestern

Den här veckan har jag verkligen räknat ner till semestern. Det har blåsigt iskalla vindar i Malmö sedan i onsdags, som sen även utvecklades till en härlig snöstorm. I fredags var det med alla jordens krafter som jag steg upp ur min sköna säng. Min enda tanke var: ”Kämpa, Christine. KÄMPA. Snart får du fylla på ditt förråd av d-vitamin.” Jag var till och med övertygad om att helgen var vardag för både i natt och i går natt vaknade jag tidigt på morgonen med en panikkänsla som sträckte sig över cirka 0,05 sekunder, fullt övertygad om att det var en veckodag och att väckarklockan snart skulle ringa för ett arbetspass. Jag kan inte ens beskriva lättnaden när jag insåg att det fortfarande var helg och att det var flera timmar tills jag kunde vakna av mig själv. Det är dock ett tecken på att jag verkligen behöver vara ledig och komma bort från vardagen.

Dessutom har jag insett att jag inte kan jobba heltid längre, vilket är precis det jag gjort i veckan. Min kropp och hjärna klarar inte det. Efter att jag kollapsade för två år sedan, och två vändor av en svår depression så är det som att någonting slagit slint. Min koncentrationsförmåga är inte lika uthållig som den varit tidigare och till slut stänger hjärnan av. När självtvivlet och tröttheten slår på så vet jag att det är ett varningstecken. Nu är jag däremot betydligt starkare i mig själv och kan säga ifrån när det blir för mycket, både till mig själv och andra. Jag tar inga stora beslut, sänker kraven på mig själv och anstränger mig så mycket jag kan för att vifta bort alla negativa tankar.

Jag är för övrigt glad att jag tog några dagars avstånd från bloggen. Det behövdes för att inte tömma alla kranar på inspiration. Veckan har bestått av jobb, träning och att försöka få så många timmars sömn som möjligt. Helgen har bestått av livskvalitet med vänner och familj. I fredags bjöd mina grannar över mig på middag medan jag bjöd dem på Aperol Spritz. Igår passade jag på att tvätta, städa och byta lakan men hann även gå en promenad och fika här hemma med Louise. På kvällen åkte jag hem till min kusin Sophia, hennes man Joakim och såklart deras lilla Ines. Vi åt tacos till middag som följdes upp av hetlevrade diskussioner och sedan tittade vi på en dokumentär om Minimalism. Förutom det har jag njutit av solstrålar genom vardagsrumsfönstret, lyssnat på skön musik från 60-talet och försökt byta ut skrollandet på mobilen mot att läsa en bok. Det senare går långsamt men framåt.

Snart kommer syrran hit på brunch vilket ska bli mysigt.

Hur mår du då min vän? Hoppas att veckan varit bra!

0 kommentarer

 • teruko

  Mår fint trots att vi här vadar runt i minst meterhöga drivor! Den s.k femte årstiden, vårvintern, har dock visat sig då och då och det är härligt med picknick i gnistrande sol och snö. I övrigt gör jag som du, ser fram emot en resa. För mig Sicilien två veckor om en månad 😊

 • Martina

  Jodå, helt oki. Målat massa tak i helgen efter att vårt innertak oväntat gav upp. Nu väntar 7 arbetsdagar innan det äntligen är påsk och jag åker till London! Älsk på det alltså!

 • christinesstories

  Åh picknick i snön låter ju ändå ganska mysigt. Får mig att tänka på när jag var liten och vi åkte längdskidor och tog med varm choklad i en termos 😊 Men jag förstår att du längtar till Sicilien! Ha en underbar vecka! Kram

 • Ellinor

  Det verkar inte som om mina förra kommentarer publicerades men blev så glad att jag hittade hit igen! Jag hade helt missat att du flyttat, vilket förklarar varför jag inte längre fick några blogguppdateringar från dig (sedan att jag är väldigt dålig på att läsa bloggar för tillfället kan också ha gjort sitt till). Men nu har jag läst i kapp mig och kommer så klart att fortsätta att läsa kontinuerligt igen.

 • Ellinor

  Ojdå, ”enter” betydde visst att kommentaren postades, och jag som inte hann skriva klart 😊 Skönt att höra att du verkar må bättre och du är så klok som lärt dig att lyssna på kroppen och dess signaler. Härligt med en stundande semester dessutom. Vart bär det av? Vilket äventyr du hade i Vietnam! Dit skulle jag också vilja åka en dag. Men nu nöjer vi oss med en första familjeresa till Lanzarote om några veckor. Behöver väl knappast säga att även jag längtar efter sol och värme! Ledig är jag ju varje dag numera 😉 Kram <3

 • FlyingDryden

  ”livskvalitet med vänner och familj” – jävlar vad nödvändigt ibland alltså. Försöker också jobba med det där hjärndöda i att scrolla mindre på mobilen. Det går sådär. Eller snarare inte alls. Trots att jag har fyra böcker jag faktiskt vill läsa…

 • christinesstories

  Haha, ja det tog ett tag för mig att vänja mig vid det! Åh men så blir det ibland. Det är samma för mig. Vissa bloggar läser jag i perioder, och sedan måste ju ens eget liv få komma före 😊 Roligt i alla fall att du hittat hit nu! Och du har ju ett liv till att ansvara för <3 Hur går det med mammalivet? 😉 Jag ska åka till Spanien och hälsa på pappa och Ewa som bor där nu under vinterhalvåret. Ska bli så härligt att komma bort. Lanzarote låter ju underbart. Du får komma hit med lillan och hälsa på någon dag! Kram!

 • christinesstories

  Haha, samma här! Eller fem böcker till och med. Ska ta med ett par på semestern och se om jag lyckas läsa. Usch ja, måste sluta med det menlösa skrollandet på mobilen. Ska bli göra ett vad av det? Hehe.

 • Ellinor

  Jag tycker om att läsa din blogg. Det var ju en av de första som jag började följa och en av få som jag fortfarande läser!

 • Ellinor

  (enter igen – sorry) Så härligt att komma iväg till värmen! När jag blir pensionär skall jag också skaffa mig ett hus utomlands där jag kan bo under vinterhalvåret! Eller varför vänta så länge förresten!? Är verkligen så urbota trött på denna vinter som aldrig tycks släppa taget 😟 Har tänkt flera gånger att vi skall komma ner och hälsa på. Det är ju så smidigt med tåget och Adam gillar än så länge allt som rör sig (läs: sover). Kanske en solig vårdag när det börjat bli lite grönt utomhus?

 • christinesstories

  Jag kan inte svara på dina svar på mitt svar (hehe), så gör det på denna kommentar i stället. Eller hur? Varför vänta?! Vi borde bara köpa oss varsitt hus på två olika vackra platser och sedan kan vi hälsa på varandra 😉 Ja absolut, ni är så välkomna så!! <3 Kram

 • FlyingDryden

  Ett vad kanske är det som behövs. Men, ibland kan jag faktiskt lägga mobilen i ett annat rum om jag ska sitta och jobba vid datorn. Då kan det gå flera timmar utan att jag använder den. När jag väl kommer på det så inser jag hur lugnt, tyst och scrollfritt det varit. Ska nog anamma det fler gånger och mer medvetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.