C'est la vie

Previously on ”The life of Christine”…

Tjabba! Hur mår ni mina vänner? Själv har jag gått omkring med någon slags infektion sedan början av helgen, utan några symptom förutom överdriven trötthet både fysiskt och mentalt, tills igår när jag började få ont i halsen och lymfkörtlarna svullnade upp. Det mest produktiva jag åstadkom igår var att fixa frukost på sängen, sedan tillbringade jag hela dagen i sängen, sov tre timmar på eftermiddagen och gick inte ens utanför dörren. När jag vaknade i morse hade jag fortfarande ont i halsen så jag tog ett ansvarsfullt beslut om att stanna hemma från jobbet idag, både av respekt till mig själv och kollegorna. Efter en natt med tio timmars sömn känns det bättre, men det får bli en extra dags vila för säkerhets skull.

Idag har jag fixat med en massa admin-grejer medan M jobbat första dagen efter påskledigheten. Även om han själv gärna skulle slippa det här med att jobba hemifrån (vilket han gjort sedan mars förra året) så är det ganska mysigt att få pussar och kramar mellan hans möten.

Här kommer lite bilder och en resumé av vad jag pysslat med de senaste dagarna:

I torsdags kväll tog vi bussen ut till Bara för att hänga med min kusin Sophia, hennes man Joakim och de två små ungarna. Efter en eftermiddag med fika, påskägg-utdelning till de små och pizzamiddag skickade vi de små människorna i säng. Ines, som är fem år, brukar vilja att jag nattar henne och läser saga. Detta kan ta lång tid eftersom att hon är en väldigt nyfiken och tänkande individ som har mycket på sitt hjärta. Joakim nattade den lilla och vi var nog både borta i nästan en timme, medan M och min kusin satt i köket och pratade om livet. När ens nya partner träffar de viktigaste personerna i ens liv för första gången är det så himla fint att se dem komma bra överens. Även om jag inte tvivlade på den saken så är det en bekräftelse på att jag hittat rätt person att dela livet med.

När ungarna somnat plockades spriten fram, hehe. Joakim har utvecklat ett (seriöst) intresse för drinkar till följd av Corona så vi fick provsmaka alla möjliga blandningar. Det var länge sedan vi hade så kul under en kväll och insåg nog alla hur mycket vi saknar att… festa? Dansa till 80-talshits på ett stökigt dansgolv, mingla med nya bekantskaper på en hemmafest och dricka sig salongsberusad på dyra drinkar i en bar till klockan ett på natten.

Förra veckan var vi och besökte kontoret som M egentligen ska jobba på, men eftersom att företaget han jobbar för bestämt att alla ska jobba hemifrån, så var det i princip tomt bortsett från kontorsansvariga och några få andra. Ingen dålig utsikt från deras takterass va? Jag fick en rundtur genom alla våningsplan och hälsade på några av hans kollegor.

Sedan har M satt upp dessa två bokhyllor i vår mellanhall. Vi tyckte att det var snyggast att ha den med den infällda delen nere men insåg sen att det skulle vara uppåt. Fint blev det i alla fall! Nu ska vi bara fylla på med fler böcker och annat kul. Vi har tänkt att en hyllplan ska fyllas med souvenirer från olika gemensamma resor. Om det inte vore för Covid-19 hade vi nog redan avverkat minst två utlandsresor.

Tur att jag trivs så bra i mitt nya hem. Nu när dagarna blir längre letar sig ljuset längre in i lägenheten fram till sen eftermiddag. Bilden nedan är tagen häromdagen en tidig morgon när solen strålade in i vardagsrummet.

Nu är det kallt igen och de senaste dagarna har det blåst friska vindar med snöblandat regn, men så fort värmen kommer kan vi äta helgfrukosten på balkongen.
Kvällsaktiviteten de senaste två dagarna har varit högläsning ur den här boken. En ganska mysig grej att göra faktiskt.

Annat vi pysslat med är påskfirande med min familj, belgisk middag med några vänner till M, titta på film och äta middag på Dubbel Dubbel (blev besviken på både de slappa servicen och överpriserna).

Jag har suttit i matsalen under eftermiddagen, tvingat mig själv till tråkiga men nödvändiga sysslor och ätit gårdagens sushirester till lunch. Jag skulle vilja byta plats på matrum och sovrum då detta är större, släpper in mer ljus och inte är i direkt anslutning till köket. Det har diskuterats i diverse one-on-one-samtal och M är inte helt emot tanken. Vi får se hur det blir till slut.

Nu ska jag göra ett sista ryck med det som är kvar på min ToDo-lista och städa köket vilket jag lovat att göra sedan i morse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.