C'est la vie

Payday

 

 

Igår kväll kollade jag på bankkontot och såg att jag äntligen fått in min lön på mitt svenska konto. Jag blev så glad att jag studsade upp och ner samtidigt som jag tjöt ”wiiih!”. Jag har levt sjukt snålt i flera veckor och medan mina kollegor fick sin lön för en vecka sedan fick jag snällt vänta på att få mitt danska bankkonto upprättat. När man jobbar i Danmark måste man nämligen ha ett danskt bankkonto, och för att kunna öppna det behöver man ett danskt personnummer (CPR-nummer).

 

Som tur är så fungerar det inte som i Frankrike. Efter en vecka hade jag mitt CPR-nummer och kunde gå till banken och öppna ett konto. Tre dagar senare var jag godkänd som kund och skickade personnummer och bankkontonummer till löneavdelningen. Sedan fick jag hjälp på banken att göra en överföring till mitt svenska konto eftersom jag ännu inte fått mitt visa-kort och koder för internetbanken. En dag senare hade jag lönen in på kontot. Väldigt smidigt allting. 

 

La France kunde lära mycket av våra skandinaviska länder. Där hade nog samma procedur tagit tre månader.

 

För att fira att jag inte längre är fattig funderar jag på att köpa den här hatten jag provade i helgen på Åhléns. Eller så väntar jag till London och kollar där. I shall think about it. Hur som helst är jag så himla glad att jag fick mina pengar innan London. Underbart!

 

 

0

0 kommentarer

  • Jenny

    Ja jag tänkte på det när jag fick mitt CPR-nr. Jag satt där på det där kontoret i Örestad och vips! Så hade jag ett nr. Så gick jag direkt till banken och vips! Så hade jag ett konto. Så himla lätt och smidigt och jag kände mig så privilegierad. Tänker på alla människor som flyr till våra nordiska länder och hur den processen är så lång då… I alla fall, hurra för ditt fulla konto! 😊 Själv är jag ganska pank på grund av alla resor på sista tiden, men eftersom det är anledningen ska jag inte klaga… 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.