Paris

Paris au soleil

Det har varit ganska grått, regnigt och mulet sedan jag kom hit i söndags, men eftermiddags trängde sig solen fram bakom de mörka, tjocka molnen. Paris är förvisso fint i alla väder… Nej nu ljuger jag. Det är mycket bättre när solen skiner. Särskilt när det kommer till att fotografera. Bilderna blir inte bra alls när det är grått och kalla färgtoner.

Idag har jag mest strosat runt omkring Saint German des Près och Odéon. Dessutom har jag shoppat på Uniqlo för dyra pengar, men jag har åtminstone prickat av två julklappar. Jag fick slopa Musée d’Orsay för det var helt galet lång kö. Jag kom förvisso dit sent på eftermiddagen och det är höstlov både här och i andra länder. Att folk orkar stå där i över en timme! Jag ska nog göra ett nytt försök i morgon. Annars går jag till Musée Rodin i stället. Har jag bestämt mig för att vara kulturell den här veckan så ska jag baskemig vara det också.

Den här bilden tog jag från Avenue Saint Germain och på bilden ser du La Tour Montparnasse. Utsikten där uppifrån är för övrigt ganska fantastisk med en – enligt mig – oslagbar vy över Eiffeltornet, så jag kan rekommendera att åka upp dit. Om du inte redan gjort vill säga. Jag tyckte att den här bilden blev så snygg och är stolt över att jag lyckades fånga ljuset så bra. Jag passar på att skryta lite nu när jag inte är på svensk mark. Här i Frankrike gäller inte Jantelagen förstår ni.

Efter en timmes mellanlandning hemma så hoppade jag på metron igen. Nu har jag precis bytt linje och är på väg ner till Porte d’Ivry för att åka hem till Sara. Jag hamnade mitt i rusningstrafiken (klockan är halv sju och de flesta slutar jobbet mellan kl 18 och 19.30) och står i detta nu som en packad sill på ett fullsatt tåg. Ah oui, just like the olden days. Fast just de där sniffa-folk-armhålan-stunderna saknar jag inte direkt.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.