Paris

Monday dinner with friends

Det är svårt att hinna med att både njuta av dagarna till fullo och samtidigt uppdatera bloggen, så jag prioriterar det första. Här kommer i alla fall en uppdatering från The City of Lights.

Igår kväll tog jag metron rakt österut för att möta upp med Natalie. Vi hade bokat in en middag på en restaurang i 6:e på rue Mabillon som tydligen var populär bland skandinaviska turister. På var sida av vårt bord satt två sällskap danskar, och vid ingången en svensk familj. Det blir så när man hamnar i områden där många besökare rör sig. I vissa parisiska kvarter kan man knappt skåda en turist i sikte, men just 6:e omkring Saint Germain är det många turister, även om det inte riktigt är på samma nivå som Champs-Elysées eller St Michel (Notre Dame). Det var i alla fall en trevlig krog och det var mysigt att träffa Natalie igen. Mycket hinner hända på 1,5 år så vi hade en del att prata om. Efter en stund slöt även Naomi upp i sällskapet och där satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord i några timmar medan vi njöt av maten. En måndagsmiddag med två kära vänner kan inte vara annat än très agréable.

Vi avslutade middagen med en Thé Gourmand (som även kan beställas som Café Gourmand), vilket är ett av de bästa påfunden någonsin enligt min mening. Det är alltså kaffe eller te tillsammans med mini-desserter. I detta fall fick vi en Crème Brûlée, en moelleux au chocolat (ungefär som en chokladfondant med flytande choklad inuti), en moelleux au caramel och en madeleine. Det där senare är även det ett typiskt franskt bakverk. Det är perfekt när man inte kan bestämma sig för vilken efterrätt man är sugen på.

Strax innan klockan elva betalade vi notan och så tog jag och Naomi metron tillbaka till Boulogne. Här är korsningen precis vid deras gata. Du ser väl vad som sticker upp där i bakgrunden? Bilden är lite suddig men det går knappast att ta miste på en av Paris mest kända landmärken. När vi kom hem berättade Charles att Léah hade somnat med en cornichon och vägrat släppa den. Mycket riktigt låg hon där och sov sött med en liten bit inlagd gurka som hon krampaktiskt höll i handen. I morse vaknade jag av att hon frågade Naomi efter ”Titiiin” (ja hon säger snarare det än ”Kistiiin”), så medan Léahs pappa fixade frukost åt henne passade vi på att läsa lite. Hon är helt underbar den lilla ungen och jag är så glad över att få lära känna henne lite mer.

Nu måste jag föna håret och åka in till stan. Jag tänkte gå på museum idag, besöka ett mysigt kafé som jag älskar och shoppa lite för det är så tråkigt väder att det inte är särskilt kul att vara utomhus.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.