Paris

En kulturell förmiddag

Jag tänkte gå till Musée d’Orsay i förmiddags men jag kom iväg så sent och när jag var framme vid tjugo i elva var kön redan lång. Jag är inte tillräckligt kulturintresserad för att det ska kännas värt att stå ute och frysa i en timme. Om jag orkar på fredag kanske jag gör ett nytt försök. Annars får det bli vid nästa besök i Paris.

I stället promenerade jag västerut och mot Musée Rodin. Där var det ingen kö alls så jag tog tillfället i akt och köpte en biljett. Om jag ska vara ärlig så blev jag nog mer imponerad av husets arkitektur än konsten. Inte för att Rodins konst på något sätt är annat än imponerande, men för att jag är mer fascinerad av byggnader än skulpturer med nakna män. Hursomhelst var det roligt att se det efter alla dessa år då jag inte tagit chansen att gå dit. Dessutom blir mamma stolt för hon tjatar alltid på mig at jag ska gå mer på museum när jag reser. Jag tog en del foton så jag ska dela med mig så fort jag får tid. Den här veckan bloggar jag mest från mobilen när tillfälle ges.

Nu har jag precis svept en cortado på ett mysigt kafé som jag snubblade över på vägen från muséet, men ska strax ta metron tillbaka ut till Boulogne. Idag byter jag sovplats och förflyttar mig till andra sidan stan. Vi hörs sen!

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.