Halloween house party in Paris

Jag var på fest igår kväll hemma hos en kompis. Temat var såklart Halloween och de hade dekorerat lägenheten därefter. På inbjudan stod det kl 20, vilket i Paris innebär att du kommer tidigast 20.30 och gärna en timme efter utsatt tid. Ingen kommer i tid till fester här. Själv var jag ute på stan och stod i kassan på Monoprix kvart över åtta så du kan ju räkna ut att jag definitivt inte var där innan klockan nio. I själva verket kom jag vid tio, vilket jag såhär i efterhand insett var för att jag egentligen inte alls hade lust att gå på någon fest. Jag var galet trött igår och märkte efter två timmar på festen att jag började titta på klockan.

Jag hör inte så bra och när jag är extra trött så blir jag väldigt känslig för allt ljud omkring, så musiken och allas tjut gjorde att det blev svårt att koncentrera sig på vad folk sa. Jag stod bland annat och pratade med en kille, som jag tror var ganska ung, och han verkade ha tagit illa vid sig att jag inte hörde vad han sa. ”Tu n’as pas l’air très réceptive?”*, sa han och såg lite stött ut. Då insåg jag att jag egentligen inte orkade stå där och svara på hans klassiska frågor om vilka skillnaderna är mellan Sverige och Frankrike utan hellre ville ligga i en säng.

Dessutom röktes det inomhus så när ögonen och halsen började svida, ryggen värkte och jag inte hade mer att bidra till konversationerna så tackade jag för mig och beställde en Uber hem. Det var så skönt att komma hem och jag kände inte en sekund någon ångest över att missa någonting. Om det är åldern eller acceptansen av att jag inte har lika mycket energi nu som innan depressionen, spelar mindre roll. Jag är bara glad över att det faktiskt känns så och att jag vågar lyssna på min kropp.

Idag sov jag till klockan halv elva, vilket var behövligt efter att ha vaknat tidigt tre dagar i rad (på semestern!). Det har varit mysigt att bo hos Naomi med hennes familj, men det var skönt att få sova i en riktig säng och vakna av mig själv.
Nu måste jag skynda mig att klä på mig. Jag ska äta brunch med min kompis Robin! Det är helgdag här idag nämligen så alla som jobbar på kontor är lediga.

* Du verkar inte vara så mottaglig

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen