Paris

En sjuk sista dag

En vecka går snabbt och nu sitter jag vid gaten på flygplatsen, redo att åka hem till Sverige. Typiskt nog blev jag matförgiftad i förrgår så min sista dag i Paris gick förlorad. Jag ska inte ge er några detaljer men låt oss bara säga att jag inte fick behålla särskilt mycket av torsdagens middag. Jag misstänker att det var räkorna jag åt på en vietnamesisk restaurang. Fy farao vilken helvetesnatt jag hade. Jag minns faktiskt inte sist jag var magsjuk på det viset. Sophie tyckte att jag skulle gå till en läkare och såhär i efterhand kanske jag bara borde ha vilat i stället. 38 euro för läkarbesök, 30 euro för en hel hög mediciner och så Uber dit och hem som gick på 14 euro. Alltså över 800 spänn för lite magsjuka. Lagom kul. Med självrisken får jag ju ingenting tillbaka på försäkringen heller. Dessutom var det en underbart fin igår som jag såklart missade.

Jag gick och la mig strax efter klockan tio igår och sov till kvart i åtta. Jag mår betydligt bättre idag men jag känner mig lite svag och magen gör ont till och från. I morse gick vi i alla fall ut en sväng så att jag kunde köpa lite grejer som jag ville ha med mig hem, och då sken faktiskt solen. Som ett hån mot att jag dumt nog bokade hemresan på en lördag mitt på dagen. Hur tänkte jag där? Jag vet att jag inte ska klaga, för jag har faktiskt haft en bra vecka i det stora hela, men det känns bittert att ha missat en hel dag och förlorat så mycket pengar. Stackars Sophie fick ta hand om mig och det kan ju inte varit så kul för henne att lyssna på mig medan jag hulkade på toaletten. Usch! Hon har varit så himla gullig. Lagat mat, tagit hand om all disk och hittat en läkare åt mig.

Som tröst köpte jag med mig en dyr låda med macarons här på flygplatsen (som jag nog får frysa in tills vidare för jag är fortfarande på diet bestående av vatten, ris, te och vitt bröd), och en påse fikon från marknaden vi passerade förbi i morse.

Nu ska jag gå på flyget. Om jag ska se livet från den ljusa sidan så är det ganska skönt att komma hem tidigt och ha en extra dag i morgon att vila upp mig innan jobbet börjar igen på måndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.