På tal om bloggdiskussionen

IMG_5129

Roligt att läsa era tankar och åsikter på inlägget gällande bloggarnas förändring de senaste året. Jag vill poängtera, ännu en gång, att jag inte försöker peka några pinnar eller säga att jag är bättre än någon annan. Såklart tänker jag också på SEO (Search Engine Optimisation = sökordsoptimering), eftersom att jag varit inom marknadsföringsbranschen i 3,5 år och jobbade mycket med just SEO på mitt förra jobb. Jag tänker på det för de inlägg som jag vet att folk googlar på, till exempel om jag skriver om ett speciellt resmål eller tipsar om en restaurang. Eller såklart för samarbeten då det är extra viktigt. Sedan menar jag inte att de stora bloggarna medvetet bidrar till psykisk ohälsa, utan att allting är så tillgängligt nu och att många unga personer inte får lära sig att de duger som de är. 16-åringar tror att de måste ha en dyr designerväska för att bli accepterade i samhället och andra skuldsätter sig för att få den där perfekta livsstilen (se bara Lyxfällan som ett väldigt gott exempel där) som ”alla andra har”. Såklart gäller inte det alla i samhället, men det finns en anledning till att många eftersträvar perfektion och en orimligt polerad yta.

Det är bara att ta mina bloggår i Paris som exempel. Jag fick så många kommentarer från unga tjejer som var så avundsjuka på att jag bodde i Paris. Därför har jag alltid känt en skyldighet att visa vad som gömmer sig under ytan. Att det många gånger är tufft, slitigt och inte alls så glamoröst som man kan tro.

För mig är det så viktigt att ni ska komma in här och tycka om det ni läser för att ni kan känna igen er i det. Att det är äkta och ärligt. Sedan är det klart att jag lägger ner en del tid på bloggen och då är det trevligt att ibland få lite ”lön för mödan” i form av pengar. Jag har sagt nej till en massa förfrågningar genom åren. För att det inte känts rätt och för att jag inte vill sälja ut min själ för en spottstyver. Samtidigt kan jag förstå de som lever på sin blogg, och många gånger så tycker jag att det är rättfärdigat att vissa lägger ut sponsrade inlägg. Det märks ju när någon gör det endast för pengarna versus för att de tror på produkten/tjänsten själva. Jag tror att det viktigaste är att man som bloggare kan stå för det man skriver om. Jag skulle aldrig promota någonting som går emot mina principer eller värderingar, eller skriva om ett ämne som ligger långt ifrån den här bloggens målgrupp bara för att jag får betalt för det. Då skulle jag förlora ert förtroende och just förtroendet för det jag skriver om och mig som bloggare är det viktigaste för min del. Jag fick till exempel varken betalt eller några varor för att tävla ut produkter från StyleMood, utan jag kontaktade Johanna på eget bevåg för att jag verkligen tycker om det hon säljer.

Med det sagt så vill jag även passa på att säga hur glad jag blir för att ni alla verkar känna att den här bloggen är genuin. Det betyder mycket för mig att ni uppskattar den personliga prägeln och jag tänker fortsätta på det spåret. Det lovar jag.

På tal om bloggar så fick jag ett önskemål av Emelie att lista mina favoritbloggar, och jag tänkte fixa en sådan lista nu i helgen. Stay tuned my friends.

Min fredag hittills: Club-event i morse på H&M där jag köpte hårsnoddar och fick gratis fruksot/kaffe. Trött som en gnu efter bara 4 timmars sömn. Nu är jag på biblioteket med syrran. Vi jobbar/pluggar, men nu är det paus för lunch.

Hoppas att du fått en bra start på dagen!

UPDATE: Jag glömde ju helt att länka till blogginlägget som denna text är en uppföljning av. För er som inte läst det och undrar vad tusan jag babblar om så kan inlägget hittas HÄR (klick!).

0 reaktioner på ”På tal om bloggdiskussionen”

 1. Jag måste säga att din blogg helt klart är en av mina favoritbloggar. Du fångar verkligen mitt intresse just för att det är genuint, rolig läsning, bra språk och igenkänning. Dessutom tycker jag att du har ett väldigt intressant liv med resor och paris och allt haha 😊 Jag har en liten fråga som du eller nån vänlig själ kanske kan hjälpa mig med. Jag och min pojkvän (22 & 27 år) är från Aten men är i Stockholm över helgen och har planerat att gå ut idag. Problemet är bara att jag inte har någon aning om vart! Vi vill dansa hela natten, gärna på ett lite större och ”finare” ställe,men ändå komma in så att säga. Tips?

 2. Hej Kattis! Åh vad roligt att höra! Jag tackar allra ödmjukast för komplimangen 😊 Mitt liv är inte alltid så spännande dock, haha. Ikväll ska jag vara hemma och diska, typ. Och du bor ju i Aten, vilket låter helt underbart! Vad roligt med en Stockholmsweekend! Mina tips rent spontant är att börja med en drink på Escalier vid Stureplan. De har en mysig innergård och även en trevlig bar inomhus. Ganska kändistätt med, hehe. Just klubb är jag dålig på men jag vet att flera av mina vänner gått ut på ett ställe som heter Fou, som tydligen är väldigt poppis men inte sådär stekar-aktigt som Spy Bar 😊 Däremot så tror jag att det går bra att komma in på de flesta ställen. Walk in like you own the place 😉 Kanske läser någon stockholmare detta och kan tipsa om andra ställen?!

 3. Clara, Bossbloggen

  Nu är ju jag rätt ny som bloggläsare här men jag gillar den skarpt just för att den känns så hemtrevlig och har den här mixen av högt och lågt. Så ser fram emot att följa dig mer framöver 😊

 4. Håller med dig om att det blivit någon slags ”hets” kring att ha det perfekta livet, otroligt viktigt att faktiskt visa att allt inte är toppen hela tiden!

 5. Hej! Nu kommenterar jag lite vid sidan av ämnet (men som är viktigt! håller med i mycket) men kan inte låta bli att undra om du bloggade under en annan adress innan? Christine och Paris påminner mig om en blogg jag läste förr, men tappade bort. Kanske är du? 😊

 6. Jag hittade dig via Frida G Svensson och blev nyfiken – eftersom jag också bor i Malmö. Sen la jag ihop ett och ett, men ett roligt sammanträffande var att jag härom dagen länkade till ett gammalt inlägg från 2013 häromdagen där du var en som kommenterat (http://midis.se/ett-surrealistiskt-nyar/), så tänkte på dig då och sen vips var du här. Jag bloggade på harts(.blogg).se innan jag flyttade över till midis.

 7. Jaha, vad kul! Verkligen ett roligt sammanträffande, haha. Från när ni förlovade er i NY ju. Ibland så tappar jag bort bloggar av någon anledning. Kul då när man hittar varandra igen 😊

 8. Tycker verkligen du har rimliga tankar på ämnet! Gillar när man ser kablar och stök i bilder ibland. Klart man läser bloggar för att bli lite inspirerad, men det skadar ju inte att påminnas om att det finns en människa bakom.

 9. Åh jag tycker att sånt här är mycket svårt. Jag fattar verkligen till hundra procent varför folk lägger upp sponsrade inlägg och sånt, det går ju åt så otroligt mycket tid som är tillägnad bloggandet och det är klart att det hade varit bra att få pengar för det. Samtidigt så gör jag det inte själv på grund av att jag tycker att det finns många problem med hur konsumtionssamhället fungerar. Men jag hade ju lagt upp sponsrade inlägg om det var en produkt jag tycker om eller känner behövde spridas. Jag hoppas att denna kommentar inte låter dömande, för att jag har verkligen inga problem med att andra gör det eller jag själv kanske gör det i framtiden någon gång. Sen tycker jag också att det var ett mycket konstigt uttalande det där med att texten inte spelar någon roll (med hänvisning till ditt inlägg om bloggarnas förändring) om det är så den personen känner är det väll vettigare att hänga på pinterest eller tumblr eller instagram?!

 10. Ja vet, har samma dilemma där! Tycker inte det låter dömande, bara ärlig. Det är en vettig åsikt enligt min mening 😊

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen