Berlin

The Breakfast Market in Berlin

Jag har glömt att skriva om frukostmarknaden jag var på i Berlin. Såhär inför helgen tänkte jag att det kunde vara passande att berätta om det. Även om du som läser inte råkar ha ett besök bokat just den närmsta framtiden, så är det ett utmärkt inlägg att spara på tills en Berlin weekend faktiskt dyker upp och du behöver tips på passande ställen för att avnjuta en annorlunda brunchupplevelse.

Markthalle Neun ligger i stadsdelen Kreutzberg och månadens tredje söndag hålls en stor Breakfast Market. Här hittar du verkligen allt för alla smaker. Det spelar ingen roll om du är köttätare, vegan eller glutenallergiker och om du föredrar klassisk frukostmat eller tycker om att prova på lite annorlunda rätter. Det är alltså perfekt för en familj eller kompisgäng med olika önskemål och frukostvanor.

Fina Huiyen tog med mig och Solveig dit på söndagen och efter lite beslutsångest valde vi alla lite olika rätter. Jag köpte en riktigt god äpple/ingefära-juice samt en bruschetta med mozzarella och tomat. Dessutom finns det klassiska brunchtallrikar, hamburgare, tyska specialiteter och olika efterrätter. Som ni ser så hade de till och med svenska frukostdelikatesser, hehe.


En stycken älskad vän <3

Haha, denna bilden är så rolig för den beskriver de här två så bra. Huiyen är som jag och tar bilder på allt hon äter och Solveig är den där ordentliga och lite ”lady like” som troligtvis sa någonting i stil med ”Oh, this is so niiice” på sin tyska accent sekunderna efter att denna bilden togs. 

Området runt omkring är dessutom riktigt mysigt. Älskar den fina cykeln vi gick förbi. En sådan skulle jag haft här i Malmö. Passar dock bara den som tycker om uppmärksamhet.

Lite praktiskt info…

Hemsida
Adress: EISENBAHNSTRASSE 42/43
10997 BERLIN-KREUZBERG
Tunnelbana: U1 GÖRLITZER BAHNHOF

Frukostmarknaden är som sagt öppen 3:e söndagen varje månad, 10.00 – 17.00. Av mina bristande tyskkunskaper så har jag även förstått det som att man kan äta lunch där mån-lör från kl 11.30 till 15/17.00, samt att de har en Streetfood Thursday (det senare krävde inte några kunskaper i tyska alls faktiskt). Kan mina Berlinboende läsare bekräfta det kanske?

//Don’t miss the Breakfast Market at Markthalle Neun if you ever go to Berlin during the 3rd weekend of the month. It’s open on Sunday from 10am to 5pm. This is where I went on a Sunday when I was in Berlin earlier this spring.

0 kommentarer

  • Frida

    Ååh vad mysigt 😊 Jag gillar också Familjen Osbournes, och sen BGC dårå. Tycker realityserier kan vara riktigt kul ibland just för att man får favoriter osv. Men det finns på tok för många idag och majoriteten är väldigt larviga 😋

  • teruko

    Har upplevt Berlin tre gånger. Första gången var under en fantastisk rundresa i Östeuropa innan muren revs. Östtyskland, Tjeckoslovakien, Ungern, Jugoslavien mm med campingbil. Minnen, bitvis skrämmande, som aldrig försvinner. Andra gången var med en klass nio på en skolresa. Bra, kul, jobbig och tankeväckande (bl a Sachsenhausen, koncentrationsläger). Sista gången var för kanske tjugo (?) år sedan. Ren nöjesresa med man, barn och mormor. Berlin är en fin stad att upptäcka, i alla lägen!

  • Sofia

    OMG!! Så mysigt 😊 Jag vill verkligen besöka Berlin snart, alltid velat det men kommer aldrig iväg 😟 Sv: Nej visst är det så, vissa känner man ju inte ens! Jag har rensat som bara den det sista 😊

  • Sandra

    Asså denna marknad borde jag verkligen besöka!! Och cykeln!! Jag dör va fin den var! Alla cyklar borde se ut så haha! Jag hoppas att du dekorerar din cykel så här någon gång! Eller kanske inte, då blir den nog stulen direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.