C'est la vie

One Woman Down

 

 

Jag har gått och blivit sjuk. Igen. Jag håller knappt koll längre på antar gånger jag varit förkyld eller däckad med bihåleinflammation och influensa det senaste året. Jag var i princip aldrig sjuk tidigare. För ett år sedan kunde jag räkna på en hand antal gånger jag varit sjuk de senaste 7 åren. Hittills i år har jag varit förkyld tre gånger. Det måste vara stress och brist på tid för att träna och äta bra mat. Dessutom har jag jobbat hela veckan så idag – bara för att det är röd dag och jag är ledig – slog det såklart till ordentligt. Jag kommer således spendera dagen under täcket och hoppas på att det är bättre i morgon.

 

Eftersom vi är två man mindre i vårt team i morgon, så vill jag helst inte behöva sjukskriva mig. Dessutom ska jag på en konsert på kvällen. Min före detta svägerska (eller ja, C’s syster då vill säga) sjunger i kör och i morgon har de konsert i en kyrka. De ska tydligen sjunga en svensk sång så när jag träffade henne häromkvällen fick jag agera svensklärare och hjälpa henne med uttalet. De hade ju fått helt fel för sig på några ställen. Hon hade ganska svårt för alla ”sj”, ”skj”, ”ng” och ”tj”-ljud, vilket är fullt förståeligt för det finns inte i franskan. 

 

 

0 kommentarer

 • Emelie

  Nej, Men Christine! Nu visar dig ödet inte någon barmhärtighet, tycker jag inte… Är det alla skurar som sätter sig under regnkappan, och jävlas, tro? Men stress, jo, det är nog det som är den största boven. Vad synd att du ändå inte känner att du kan lugna ned dig eftersom det är så mycket… Plikter, alltså. Vad de ska ställa till ibland…

 • Veronica

  Hej Christine! Ville bara säga hej och krya på dig! Älskar din blogg! Du skriver så bra och verkar ha en härlig humor! Jag är också en sådan som du! En som inte bor i sitt hemland! 😊 Önskar dig ett fortsatt fantastiskt och innehållsrikt liv och please keep on writing! 😊 Kramar från mig!

 • Christine&Paris

  Hej Veronica! Åh tack, vad gulligt av dig 😊 Kul att höra! Var bor du någonstans om man får fråga? Fint skrivet av dig, jag önskar dig detsamma! Kramar Christine

 • Veronica

  Hej igen! Jag bor i Sverige nu, norra, sedan 17 år tillbaka. Kom hit från Norge som 20 åring, sedan dess har jag gjort några mellanlandningar i Nederländerna och Danmark. Är på väg till Norge igen med min nya sambo som kärat ner sig totalt i mitt hemland and who can blame him? 😉 men innan dess en liten mellanlandning i Spanien! 😃 herregud vad det lät rörigt!! 😊 Iaf så känner jag igen mig i hur man jämför länder och vet du! Otroligt nog, med tanke på att jag är norska, så känner jag mig numera mer svensk än norsk. Jag uppskattar hur allt bara funkar i Sverige! Sedan finns det ju en del man irriterar sig på men så är det väl var man än bor. Blir iaf spännande att se hur det blir att komma tillbaka igen. 😊 Glömde säga sist: dina bilder är grymt fina!! Planerar en resa till Paris, och mycket tack vare dina bilder som gör bra reklam!! 😊 Ha det bäst!

 • Christine&Paris

  Nej är det sant? Men du skriver ju helt perfekt svenska! Fast okej, 17 år är ett bra tag 😊 Jag har faktiskt aldrig varit i Norge, men bilderna att döma verkar det vara en natur utan dess like. Jag får ta och åka dit snart! Och ja, det finns alltid någonting att irritera sig på, haha. Jag kan bli galen på hela den här genusdebatten i Sverige. Allt det ska vara så politiskt korrekt jämt och att man liksom inte kan diskutera saker.. Sedan den här hälsohysterin. Det är som att folk inte vet hur man äter vanlig mat längre, haha. Allt ska vara supernyttigt 😉 Nu blev jag nyfiken på vad du som norska irriterar dig på med Sverige? Jag tänker mig att våra länder och kulturer är så lika ändå. Och tack för komplimangen, vad roligt att höra! Ha det gött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.