Home Sweet Home

Bienvenue Chez Moi

 
 
Ni var nyfikna på hur det ser ut hemma hos mig, så jag tänkte att ni skulle få en titt i min lilla Paris-lägenhet. Med betoning på lilla. Såhär kan dörrarna se ut. Det finns ofta inget handtag som det gör på ytterdörrar i Sverige.
 
Jag bor på fjärde våningen, utan hiss, i ett omgjort chambre de bonne. Alltså en gammal pigkammare högst upp i huset. Sedan har de renoverat det och byggt till ett badrum så det är alltså en liten studio. I Sverige är det tydligen lag på att det ska finnas goldbrunn och ventilation. In Paris? Not so much. 
 
 
En liten garderob för kläderna som används mest. Resten ligger i resväskor eller kassar. Plantan är den enda jag har, och tur är nog det för jag har en tendens att glömma bort dem. 
 
Min säng blir soffa på helgen, och de vardagar jag orkar fälla ihop den under dagen. Då jag har fönster i söderläge har jag sol nästan hela dagen.
 
Änglaspelet med älgar fick jag i julklapp av mitt ex syster, Carole. Det påminner mig om hemma.
 
Tvättmaskin är lyx i Paris då det inte finns några tvättstugor. Har man inte tvättmaskin får man gå till la laverie, alltså tvättomaten. Då jag inte har torktumlare får jag göra det ändå med lakan och handdukar.
 
Godast doftande tvålen från Zara Home – ginger lily
 

Kakorna till höger är jag smått beroende av (precis som alla kakor?). Som ni ser finns det vissa saker jag köper med från Sverige. Det här är mitt sista paket knäckebröd (!!!!!) men i brist på ugn lär bakpulvret räcka ett bra tag till. Absolut Vodka-flaskan är sisådär 2 år gammal. Vilket kanska kan vara betryggande för familjen att veta då det är ett direkt tecken på att kakor är mitt enda beroende. 
 
Titta här, två saker till som är direktimporterade från Sverige. decilitermått och osthyvel. I could not do without.
 
Silverbrickan köpte jag på en loppis för år och dar sedan. Den tog jag hit till Paris när jag och C flyttat ihop. Självklart fick han inte behålla den när jag flyttade. 
 
Skålarna köpte jag på rea här. Jag tror jag ska försöka få med dem den dagen jag flyttar härifrån för jag tycker de är rätt charmiga.
 
 
Ja, lite så ser det ut hos mig. Ni som har bloggar kanske kan göra ett liknande inlägg? Vore kul att se hur ni bor! Särskilt om ni bor utomlands som jag.
 
 
 
0

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.