Restaurants/Bars/Cafes in Paris

Acide – Salon de Thé

 

 

Helgen är till för fika, lika mycket i Paris som i Sverige. Även om det svenska ”fika”-fenomenet är främmande för fransmän blir det mer och mer vanligt med just den här typen av caféer, vilket inte alltid varit fallet. Moderna och mysiga fik var inte direkt vanligt här för fem år sedan, om man inte räknar Starbuck’s, men nuförtiden poppar det upp fler och fler caféer efter ett lite mer nordeuropeiskt koncept.

 

I mitt område ligger just ett sådant café, men med en klar fransk touch. Här serveras kaffet i vackra koppar och alla bakverk är bakade i deras eget bageri. Det är inte bara hög kvalitet på kaffet, utan även på kakorna. Det är riktigt gott för att tala i klarspråk.

 

Det enda som är negativt egentligen är priserna. C’est pas donné, som man säger på franska – en latte kostar 5 €, en macaron 2 € och en normalstor bakelse runt 7 €. Tyvärr är det vad som händer nu häromkring, priserna stiger med populariteten. Bryr man sig mindre om priserna är det är väl värt ett besök för en dag då man vill lyxa till det lite. De serverar även mat på caféet. Att en av Paris sötaste parker, Square des Batignolles, ligger i närheten är bara en bonus.

 

 

Acide Salon de Thé, 24 rue des Moines, Paris 17éme (metro: Brochant)

 

 

0 kommentarer

  • Joe

    Vilka priser!! Omg. Men med konkurrens så brukar priser gå ner, så när de öppnat fler fik på samma gata eller omkring så är de nog lite billigare med en latte! 😊

  • Emelie

    Men, så mysigt! Jag tror minsann jag gått förbi det.. Själv är jag ju en fika-person deluxe, och kommer BEHÖVA fika ordentligt. Men vanligt är väl, som du säger, mest boulangerier som man köper och tar med sig? Det är ändå något speciellt med att sitta på plats och smaska, så jag är glad att fenomenet växer. Man kanske kan hoppas att om konkurrensen tätnar, så sjunker priserna något? Får bara hoppas – mitt flyttlass går ju om bara några veckor! Vilka fina och smaskiga bilder, förresten. Jag njuuuuter!

  • Maria

    2008-2009 jobbade jag på ett café i Aix en Provence där man kunde fika och dricka kaffe samtidigt i mysiga lokaler, lite som i Sverige alltså… Det var det enda cafét i staden med det konceptet (tror jag iaf) och det var extremt populärt bland unga. Chefen var ihop med en svenska så han hade kanske fått inspiration från oss! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.