On this day a year ago

Tiden går så himla snabbt. Idag för ett år sedan – alltså den 3 maj 2017 – befann jag mig i Paris. Ändå kan jag känna som att det bara var några månader sedan jag var där. Jag minns att det regnade nästan hela den dagen vilket nog bidrog till att jag inte tog så många bilder. Jag åt i alla fall min absoluta favorityogurt – Yaourt Noix de coco från Mamie Nova – till frukost. Den är svindyr men smakar ungefär som krämig, italiensk kokosglass. Varför finns inte sådan god kokosyogurt här i Sverige? Jag köpte nyligen Yoggis kokosyogurt och den var rent ut sagt förfärligt osmaklig. Svensk yogurt är inte alls lika krämig och len. Det är samma med crème fraîche för den är mycket mildare och mindre syrlig i Frankrike än här. Konstigt det där.

Jag kom inte hemifrån förrän på eftermiddagen och då tog jag metron ner till 15:e och La Motte Picquet. En av min mammas väninnor bodde i det området tidigare och vi hälsade på där några gånger när vi besökte Paris. Innan jag flyttade dit hade jag faktiskt varit i Paris vid tre tillfällen med min kära mor. Även om jag mest höll mig på Rive Droite under mina år som hobby-parisare så gillade jag alltid just det här området på den sidan av Seine som kallas för Rive Gauche. Champs de Mars (parken vid Eiffeltornet) ligger för övrigt knappt 500 meter därifrån.

En av de bästa påfunden som fransmännen gjort är Café Gourmand, en kaffe med två-tre små mini-bakverk. Det brukar vara till exempel crème brûlée, chocolat fondant, en macaron, pannacotta eller tiramisu. Många fransmän beställer det efter maten eller som en så kallad goûter – mellan lunch och middag sådär vid fyra, halv fem.

I Paris ligger vissa lägenhetshus instängda, vilket ofta har namnet ”Villa”.

Typiskt fransk lägenhet, dvs inte svenskt minimalistiskt.

Efter min fika där så åkte jag vidare hem till Sara som bor i södra Paris. Jag tog tydligen ingen bild alls från vår lilla mysstund men jag gosade i alla fall lite med hennes bebis, som nu inte är så mycket bebis längre utan snart 1,5 år gammal.

Kvällen slutade med hemlagad pizza i Montmartre tillsammans med min kompis Sophie (som jag även bodde hos när jag var där) vilken vi åt framför en film. En väldigt bra dag.

Två av mina favoriter när det kommer till franska bakelser: Opéra och Tartelette aux framboises.


Den här dagen har inte tillbringats i Paris (tyvärr) utan på Bulltoftafältet med en himla massa skolbarn. Det var friluftsdag så de hade olika stationer med uppdrag. Vi hade tur med vädret och även med eleverna. Det där sista är ibland mer osäkert än det första men de skötte sig bra. Efter jobbet fick jag möjligheten att gå på en av Danielas yogaklasser vilket var en enormt skön avslutning på dagen. Även om jag inte hade tackat nej till att vara i Paris idag så är jag likväl nöjd med den tredje maj tjugohundraarton. Nu ska jag duscha bort både skogskvistar och svett innan jag (förhoppningsvis) somnar gott.

//A year ago on this day, May 3rd 2017, I was in Paris. It was raining that day but it didn’t keep me from heading out with my umbrella. Café Gourmand at La Motte-Picquet in the 15th arrondissement, cuddling with my friend Sara’s baby and then ending the evening with pizza and a movie together with my friend Sophie, who I also stayed with in Montmartre. That was a nice day.

Today I was working all day and we were on a field trip near the school. The weather was nice and the kids were surprisingly well-behaving so overall it was a good day. After work I took my friend Daniela’s yoga class which was so needed after have been standing up and walking for hours. So May 3rd was a good day two years in a row, but in different ways. Contrasts are what makes life great, aren’t they?

0 reaktioner på ”On this day a year ago”

  1. ALLA pratar verkligen om den där yoghurten, haha. Blir ju nyfiken att prova den fast jag inte är ett kokosfan ens 😉 Skulle så himla gärna vilja åka till paris bara för caféernas skull, känns inte det som paradiset för mig va?! Kom hit och fika med mig snart, har ett nytt café för oss!!

  2. Hej! Har du några bra Provencetips i sommar? Vi vill se och vandra vid lavendelfälten i juli. Sen är vi öppna för allt. Vad är dina bästa tips? Kram

  3. Haha, vilken av dem? Yoggi? Äh då är det godare att köpa en vanlig yogurt och blanda i lite kokosflingor, hehe 😉
    Ja gud ja! Himmelriket för dig! Jag ska eventuellt åka upp nästa helg. Är du där då?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen