C'est la vie

En resumé av den gångna veckan

Hej på dig min vän! Vad fint att du inte gett upp om min återkomst här på bloggen. Det är en trogen liten skara som kikat in här varje dag ser jag, trots bristen på nya inlägg. Det var ett tag sedan jag skrev men jag har inte riktigt haft lust till att skriva senaste tiden. Några gånger har jag öppnat ett utkast för att försöka sätta ord på mina tankar och känslor men det har funnits en blockering som gjort det omöjligt att ens formulera två meningar. Med andra ord har jag haft en gedigen skrivkramp som höll i sig i en vecka. Om jag ska blogga för sakens skull blir det bara tråkigt och konstlat. Därför tog jag en paus från det. Dessutom har ångesten kommit tillbaka och med det en trötthet utan dess like. Utöver det har jag knappt haft någon aptit, känt mig allmänt sämst på allt, inte kunnat koncentrera mig och tappat all motivation. Idag känns det dock lite bättre så jag hoppas att den här svackan snart går över till positiva känslor.


Vad har hänt sedan sist då?

* Jag har jobbat, såklart. Vissa gånger påminns jag om varför jag tycker om det jobbet jag gör, medan jag andra gånger blir så less på mänskligheten och tappar all tro på framtiden. Jag väljer att dela med mig av någonting som fick mig att skratta hjärtligt inombords. En 6-åring kom fram till mig och frågade med allvar i rösten: ”Christine, om jag råkat skjuta fotbollen på en bil, kommer min mamma och pappa hamna i fängelse då?”. Jag försäkrade honom om att han inte behövde oroa sig för det och tyckte att det var så fint att den här lilla killen, som gärna vill verka lite tuff, litade på mig nog mycket för att erkänna sitt ”brott”. En annan positiv sak är att det varit sommar och att jag har kunnat sola på jobbet.

På väg till jobbet tidigare i veckan. Det är så härligt nu när allt är grönt och blommigt!

* I onsdags efter jobbet satte jag mig på Dolce Sicilia vid Drottningtorget och åt glass. Jag har insett att jag mår bättre av att göra sådant som får vardagen att känns lite mer som helg. Dessutom är jag så less på att vistas hemma i mitt inplastade fängelse/växthus så jag passar på att vara ute när det är fint väder.

Apelsinchoklad = molto bene 👌

* Apropå Drottningtorget. Syrran och jag har bestämt oss för att sälja på loppisen de har där på söndag så jag har rensat ut lite grejer som jag vill bli av med. Louise är världens bästa kompis och har erbjudit sig att bistå med bilskjuts <3 Så om du bor i Malmö får du gärna komma förbi och köpa lite skräp som du inte behöver. Jag funderar på att köpa lite kakor och ta med saft att bjuda på. Sådant lockar alltid kunder. Andra idéer eller tips från erfarna loppissäljare?!

Drottningtorget i den sena vårsolen.

* Jag har upptäckt nya kvarter och stadsdelar i Malmö. Eller jag visste ju att de fanns där men har insett att jag inte rör mig så mycket utanför området jag bor i eller de centrala delarna. Det här huset ovan tycker jag ger en känsla av att befinna sig i Stockholm. Det är så fint att se dessa gamla sekelskifteshus (för visst måste detta vara från början av 1900-talet?) mitt bland alla tråkiga byggnader som ploppade upp på 70-talet.

* Sedan har jag försökt plugga till tentan jag har på måndag kväll. Det har gått sådär. Min utmattade hjärna kan inte riktigt ta in information och det känns som att ingenting registreras. Igår satte jag mig med mina böcker på Östra Kaffebaren som ligger ett par kvarter från där jag bor. Tyvärr satt det två personer bredvid mig som högljutt pratade om sina Tinderdejt-erfarenheter så jag kunde inte riktigt koncentrera mig utan tjuvlyssnade i stället på deras samtal.

* Malmö har förvandlats till en vacker, grönskande, syréndoftande oas med fågelkvitter och glada (lättklädda) människor. Vintern, jag har nästan förlåtit dig för ditt alldeles för långa övertag om staden. Jag vill aldrig att det ska ta slut.

* Jag har insett att jag omedvetet äter alltmer vegetariskt. Inte för att jag skulle bli vegetarian för jag tycker om kött, men det har liksom bara blivit att jag inte äter det särskilt ofta. Vad kommer härnäst? Dricka kaffe på havremjölk och berätta att jag dricker kaffe på havremjölk i varje blogginlägg? Baka kakor på svarta bönor? Time will tell.

* Jag har börjat kolla lite smått på ett nytt jobb. Både här och där. Var där är får vi väl se, men drömmen om att röra sig ut och iväg finns alltid i periferin. Häromdagen hittade jag ett jobb som hade varit helt perfekt så jag ska skriva ihop en alldeles fenomenalt bra ansökan och hålla tummarna för att det tas emot med intresse.

Sådär. Det var lite om vad som hänt i mitt liv den senaste veckan.
Hur har du haft det?

Jag åkte till universitetet idag för att plugga och har sedan jag kom hit endast skrivit detta blogginlägg. Mitt i all tankspriddhet så glömde jag att lägga ner datorladdaren i väskan. Tur att det finns en massa studenter här med en Macbook Air så jag kunde låna en laddare av en snäll kille. Nu måste jag fortsätta med läsandet en stund innan det blir dags för lunch.

0 kommentarer

 • elin_renee

  hittade just till din blogg via menyraden på Nouw där detta inlägg ploppade upp och fattade tycke direkt. din design är så lugn och betryggande på något vis, för att inte tala om hur fantastiskt målande och skickligt du skriver. varje ord verkar utstråla någon sorts mänsklig värme som jag sällan finner bland Nouws bloggerskor. många på den här bloggplattformen använder hellre sina sidor till att visa upp dagens outfit och andra ytliga ting än att faktiskt ta sig an konsten att skriva, och det är lite tråkigt kan jag tycka. guldkorn som du uppskattar jag något enormt! kram på dig ❤️

 • Martina

  Saknar din blogg massor när det är tyst! du är en av få som lever ett riktigt liv, om du förstår hur jag menar:) hoppas jobbsökandet går bra! jag ska också försöka få ihop en ansökan i helgen…

 • christinesstories

  Haha, ja på gott och ont! Nej då, jag förstår vad du menar. Tack Martina! Vad fint skrivet 😊 <3
  Åh det låter spännande. Vad är det för jobb du ska söka? Hoppas att ansökningsskrivandet går bra för dig med. Kram!

 • FlyingDryden

  Passade utmärkt med ett break för det är vad jag själv har tagit också, både från läsande och skrivande. Lite av samma anledning. Kramp och idéångest på formuleringar och annat. Plus lite feber och annat trams som kommit ivägen. Men va fan, det är ju bara en blogg. Vem bryr sig om det om 100 år? Eller ja, det är i alla fall vad jag försöker intala mig själv. Det går sådär…

  Mvh
  Skottade snö i måndags

 • teruko

  ”Dolce Sicilia”, där träffade du mitt i prick! Har just kommit hem efter 16 underbara dagar på denna ö. Så otroligt vackert, vilt och stimulerande. En härlig upplevelse! Sommarväder hela tiden och fantastiska utflykter, bl a till gamla byar högt högt upp i bergen, som till exempel Savoca, där stora delar av ”Gudfadern” spelades in. På ”Bar Vitelli” kändes nästan maffiastämningen…. Önskar innerligt att styrka och glädje kommer tillbaka till dig snart! Kram- Håller för övrigt med alla andra: gillar verkligen din blogg!

 • christinesstories

  Det behövs verkligen ibland! Precis, det är bara en blogg. Jag tror att problemet är att det nuförtiden finns så många och att bloggare inte längre skriver för att skriva, utan för att leverera. Du skriver ju däremot väldigt bra så jag tycker inte att du ska sluta med det. Sedan ska det inte komma påtvingat såklart. Hoppas att pausen gjorde dig gott! Och skönt att du frisknat till. Ps, du borde flytta mer söderut i landet 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.