Next to me

Bonjour! Förutom igår när jag kände mig lite nere och inte hittade någon motivation alls så var min helg ganska bra. Sedan fick jag mensen idag och då bara ”AHA!”. Det är som en lättnad varje gång för det förklarar hela föregående vecka. Irritationen, ängsligheten, den låga självkänslan och obeslutsamheten. Så förutom en rutinmässig släng av PMS så var fredag till söndag både rolig, mysig och avkopplande. Brunch på gården med mina grannar aka vänner Daniela och David (jag är så tacksam för att de två bor i samma trappa som jag, de börjar bli lite som familjemedlemmar), seriemaraton med Suits, lugna morgnar och vackert kvällsljus från balkongen (det finns fördelar med HSP – alla vackra intryck blir extra kraftfulla).

Helt plötsligt var det måndag igen och i slutet av den här veckan börjar jag jobba igen. Ska jag vara helt ärlig så saknar jag det. Även om det är en lyx att inte jobba 40 timmar i veckan och kunna styra mitt eget arbetsschema. så är jag inte heller gjord för att inte jobba alls. Jag mår som bäst när jag har ett syfte i vardagen och älskar verkligen den där känslan av att vara behövd och uppskattad. Det insåg jag när jag blev deprimerad och började må bättre. Jobbet blev delvis min räddning. Så länge jag jobbade aktivt med självkänslan och min integritet så gjorde det mig starkare.

Förresten så måste jag tipsa om en av mina favoritlåtar just nu; Next to me med Imagine Dragons (Spotify-länk!). Jag lyssnar aldrig på svensk radio, men däremot ibland på den franska radiostationen RFM. Det var min favorit när jag bodde i Paris för det är en mix av franskt, nytt, gammalt, internationellt och med alltifrån pop och rock till RnB eller singer-songwriter. Även om denna låten inte är särskilt ny så verkar den retroaktivt ha blivit populär hos fransmännen för det var där jag upptäckte den.

Jag älskar att dra upp till högsta volym och sjunga med samtidigt som jag laddar för dagen. Melodin är magisk och texten är så äkta. Texten får mig att känna tacksamhet för mina vänner som alltid finns där vid min sida, även när jag inte varit den bästa versionen av mig själv. Lyssna på texten och påminn dig själv om att du är värd kärlek trots dina brister och misstag.


Musikvideon är en kortfilm, och med en ganska tragisk historia så därför ville jag tvinga på er den. Den är ganska fin men samtidigt mörk, så kolla bara på den om du inte påverkas av sorgliga musikvideor. HÄR hittar du den.

Nu ska jag till gymmet för det blev inte av igår. Ha en underbar dag kära du!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen